Фондовий ринок відкрив тиждень зростанням на 4,37% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок відкрив тиждень зростанням на 4,37%

Фондовий ринок
179
На світових фондових майданчиках в понеділок, 21 червня, склалась позитивна ситуація. Основним тригером зростання послужила інформація про те, що центральний банк Китаю може відмінити прив'язку юаня до долара США. Ця новина впливала на азіатські ринки, які додали за підсумками торгів більше 2%.
Позитив з Азії підтримали в Європі і Росії, провідні фондові індекси яких також значно додають у вазі. Також із позитиву для фондових ринків сьогодні можна відзначити підвищення вартості сировини і європейської валюти.
На українському фондовому ринку сьогодні була позитивна динаміка, чому сприяло загальне позитивне тло на сусідніх торговельних майданчиках. Відкриття торгів проходило з гепом вгору, після чого ринок продовжив висхідний рух. За результатами торгів індекс УБ закріпився на рівні 2151,58 базисних пунктів, показавши приріст 4,37% відносно рівня закриття попереднього торговельного дня. Обсяг торгів за день склав 75,9 млн. гривень, з яких 5,8 млн. гривень обіг в секції термінового ринку.
За підсумками торговельного дня всі ліквідні папери показали значний приріст. "Найбільший приріст капіталізації можна відзначити із паперів металургійного сектора, які зросли на чеканнях підвищення попиту на сировину з Китаю. Динаміку гірше за ринок показали акції вагонобудівників, вартість яких постійно підвищувалася останнім часом", - зазначає трейдер інтернет-брокера iTrader Олег Щекін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас