Податківці розкрили дві схеми ухиляння "у особливо великих розмірах" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці розкрили дві схеми ухиляння "у особливо великих розмірах"

Казна та Політика
593
Співробітники відділу податкової міліції Державної податкової адміністрації у Вінницькій області викрили два факти ухиляння від сплати податків у особливо великих розмірах. Про це повідомили в прес-службі управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області.
Співробітники податкової міліції викрили директора фірми, який провів операцію із закупівлею металобрухту в декількох миколаївських фірм лише на паперах, насправді ж придбав його зовсім в інших осіб. Так само по документах завищив податковий кредит по ПДВ і занизив суму податку на прибуток підприємства, таким чином навмисно ухилившись від сплати податків більш ніж на 2,5 млн. грн.
В другому випадку податківці викрили жителя Літинського району, який торгував сільгосптехнікою на мільйони гривень, не платячи при цьому податків.
Формально продаж техніки здійснювали приватні підприємці, зареєстровані в декількох районах області. Насправді ж вони служили прикриттям незаконної діяльності зловмисника - свого часу ці люди реєструвалися підприємцями за певну винагороду. Сам же “замовник” взагалі не був зареєстрований в податкових органах як суб'єкт підприємницької діяльності. За період своєї діяльності він встиг продати сільськогосподарської техніки більш ніж на 9 млн. грн., не платячи податків.
Спритний “підприємець” діяв за схемою: гроші за товар перераховувалися на його рахунок, від імені якого проводилася операція покупки-продажу. Зловмиснику залишалося лише зняти виручку з рахунку.
В двох випадках стосовно порушників слідчі податкової міліції порушили справи по ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України - ухиляння від сплати податків у особливо великих розмірах, що загрожує їм позбавленням волі строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас