Обама: Рішення Китаю збільшити гнучкість обмінного курсу юаня - "конструктивний крок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Рішення Китаю збільшити гнучкість обмінного курсу юаня - "конструктивний крок"

Валюта
396
Рішення Народного банку Китаю збільшити гнучкість обмінного курсу національної валюти "є конструктивним кроком, який може допомогти відновленню" світової економіки після кризи. Крім того, цей крок КНР здатний внести вклад до створення "збалансованішої глобальної економіки". Така думка висловлюється в поширеному прес-службою Білого дому короткій письмовій заяві президента США Барака Обами.
Раніше так само схвально дії уряду Китаю оцінили міністр фінансів США Тімоті Гейтнер і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан. "Ми вітаємо рішення Китаю підвищити гнучкість обмінного курсу своєї валюти", - говориться в заяві Гейтнера. Із його точки зору, "енергійне виконання" прийнятого Пекіном рішення "внесе вклад до забезпечення сильного і збалансованого зростання світової економіки". "Ми налаштовані на продовження роботи з Китаєм в рамках "великої двадцятки" і на двосторонній основі з метою сприяти відновленню глобальної економіки після кризи", - підкреслює глава американського Мінфіну.
В свою чергу Стросс-Кан охарактеризував заяву ЦБ КНР як "надзвичайно сприятливий розвиток подій". "Сильніший" юань відповідає рекомендаціям, виробленим "двадцяткою", а також "збільшить доходи населення Китаю і забезпечить необхідні стимул-реакції для переорієнтації вкладення капіталів в ті галузі, які служать місцевому споживачеві", переконаний глава МВФ.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас