Китай збільшує довіру до американської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай збільшує довіру до американської економіки

Валюта
575
Через рік після того, як фіскальна політика США була названа китайською владою "безвідповідальною", керівники КНР виявляють все більше довіри до методів ведення справ в американській економіці.
Китай збільшив обсяг куплених американських казначейських облігацій на 2,6% до $900,2 млрд. в березні і квітні, після скорочення запасів цих паперів на 6,5% в період з листопада по лютий, що стало найтривалішим щомісячним скороченням за останні десять років. Народний банк Китаю заявив також, що дещо ослабить курс юаня.
Незалежно від курсу національної валюти, Китай залишатиметься чистим покупцем боргу США, на думку Джорджа Гонсалвеса з інвестбанку Nomura Holdings Inc.
Покупка Китаєм $22,7 млрд. казначейських зобов'язань протягом березня і квітня сприяла загальному збільшенню обсягу іноземних цінних паперів, наявних в резервах в китайського ЦБ, на $205 млрд. Це найбільший стрибок з червня-липня 2009 р.
При цьому, зроблені в останні місяці придбання були зосереджені на довгострокових облігаціях, на відміну від 2008 р., коли велика частина коштів витрачалася на казначейські векселі. За останніх 12 місяців загальні вкладення в treasuries зросли на 18%, у тому числі в папери з терміном погашення в 2 роки і більш - на 46%.
Купуючи довгострокові цінні папери, Китай допомагає тримати відсоткові ставки США поблизу рекордних мінімумів, допомагаючи позичати американським компаніям і приватним громадянам.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас