Франція готує новий 3-літній план зменшення витрат бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція готує новий 3-літній план зменшення витрат бюджету

Казна та Політика
271
Франція готує нові заходи зі зменшення витрат бюджету, необхідні для приведення бюджетного дефіциту у відповідність із стандартами Євросоюзу до 2013 року, пише газета Financial Times.
Ці заходи, за словами начальника канцелярії французького президента Клода Геана, будуть погоджені в рамках щорічного аналізу бюджетних витрат.
"Ми продовжимо повідомляти про це. Звичайно, необхідно зробити більше, набагато більше", - заявив він.
За словам Геана, уряд Франції готує проект бюджету на 2011 рік, а також трилітній план скорочення витрат, який буде "серйозним і рішучим". Уряд опублікує цей план восени, окрім цього, будуть визначені конкретні проміжні цілі, зазначив він.
"Франція пообіцяла зменшити бюджетний дефіцит до 3% ВВП до 2013 року. Ми упевнені в цьому і повні рішучості реалізувати свій план", - заявив Геан.
Враховуючи, що Німеччина і кілька європейських країн вже оголосили про радикальні заходи зі зменшення бюджетних дефіцитів, економісти чекають від Франції конкретних деталей того, яким чином країна планує довести дефіцит бюджету до стандарту ЄС, що становить 3% ВВП.
"Більшість країн єврозони вже опублікували детальні програми середньострокових заходів, включаючи Німеччину, яка не потребує скорочення бюджетного дефіциту настільки гостро, як Франція, - зазначив економіст Barclays Capital Лоуренс Бун. - Франція в деталях описала плановану пенсійну реформу і могла б зробити те ж саме відносно держбюджету".
Керівництво Єврокомісії і Міжнародний валютний фонд (МВФ) критикують Францію, вважаючи, що її програма скорочення бюджетного дефіциту заснована на дуже оптимістичному прогнозі зростання ВВП - 2,5%.
Уряд Франції розраховує на повернення економіки до настільки високих темпів зростання, яких не було в останнє десятиліття, чекаючи, що економічний підйом забезпечить приблизно половину з 100 млрд євро бюджетних надходжень, необхідних для скорочення дефіциту до 3% до 2013 року.
Другу половину цієї суми планується отримати за рахунок скорочення витрат і підвищення податків.
План скорочення витрат бюджету є доки лише схематичним і включає заморожування витрат уряду в 2011-2013 роках, а також трансферів місцевим органам влади. Крім того, передбачається скорочення темпів збільшення витрат на охорону здоров'я і збільшення податків на компанії і для багатих громадян.
На думку економістів, уряд Франції також може заморозити зарплати держслужбовців. На цю статтю припадає третина витрат бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас