"Українська біржа" відкрилась зростанням на 2%, індекс ПФТС пробив майже 0,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Українська біржа" відкрилась зростанням на 2%, індекс ПФТС пробив майже 0,1%

Фондовий ринок
122
Індекс акцій фондового майданчика "Українська біржа" (УБ) за хвилину торгів в понеділок виріс на 2,34% - до 2109,72 пунктів, індекс ПФТС на відкритті підвищився на 0,09% - до 822,54 пунктів.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник аналітичного департаменту інвестгрупи "ТАСК" Андрій Шевчишин, настільки рішучому стрибку індексу "Української біржі" сприяла позитивна зовнішня кон'юнктура. Серед ключових подій на світових фінансових ринках експерт відзначив заявлений Китаєм намір підвищити "гнучкість" обмінного курсу юаня.
На думку Шевчишина, на тлі новин з Китаю краще за ринок на українських майданчиках в першій половині торговельної сесії в понеділок виглядатимуть акції сировинних компаній (гірничо-збагачувальних комбінатів, нафтогазових компаній і шахт).
Як зазначив, у свою чергу, інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Олег Дрижак, з врахуванням зростання, що спостерігається на зовнішніх фондових і сировинних майданчиках, активність покупців на українському ринку в понеділок може знизити хіба що відсутність новин про запланований початок роботи місії Міжнародного валютного фонду.
Разом з тим, за словами глави департаменту торгівлі інвесткомпанії "БГ Капітал" Вадима Самара, сесія на "Українській біржі" відкрилася зростанням індикаторів при середніх обсягах торгів, що пов'язане з відсутністю крупних покупців на біржі.
В лідерах зростання на УБ з ранку перебувають акції сировинних і металургійних компаній: Харцизького трубного заводу (+5,11%), Північного гірничо-збагачувального комбінату (+4,89%), Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча (+4,46%).
На думку Шевчишина, деяку підтримку акціям Харцизького заводу надають чекання виплати дивідендів за 2009 рік напередодні зборів акціонерів 25 червня.
Крім того, за його даними, акції "Укртелекому" (+2,94%) демонструють зростання на тлі заяви міністра транспорту і зв'язку України Костянтина Єфименка про чекання позитивних фінансових результатів компанії за підсумками першого півріччя.
За даними Самара, на тлі заяв відносно об'єднання ММК ім. Ілліча і холдингу "Метінвест" зростають в ціні також папери "Азовсталі" та Авдіївського коксохімічного заводу, котирування яких зросли більш ніж на 3%.
В цілому Самар не чекає протягом дня новин, здатних кардинально вплинути на динаміку ринку. "Тому індекс УБ, швидше за все, закриється зростанням в 1-2% до рівня п'ятниці", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас