Гриценко: Фірташ - член команди Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гриценко: Фірташ - член команди Януковича

Казна та Політика
596
Позов компанії RosUkrEnergo відносно України не міг бути поданий без домовленостей з владою. Про це заявив глава комітету Верховної ради з питань національної безпеки і оборони, лідер партії "громадська позиція" Анатолій Гриценко.
Як повідомляє прес-служба Гриценка, при цьому народний депутат звернув увагу на те, що український уряд "буквально на колінах повзає перед МВФ", аби отримати кредити. Крім того, Україна позичила в Росії 4 мільярди доларів під досить високі відсотки. "У той же час фактично один з членів команди Януковича - Фірташ - відсудив в України 12,1 мільярда кубометрів газу і 200 мільйонів доларів. Це удар по бюджету близько 24 мільярдів гривень", - сказав Гриценко.
На його думку, "якби Янукович хотів поставити бар'єр на шляху такого рішення, він знайшов би переконливі аргументи, аби Фірташ не судився".
Також Гриценко заявив, що можна лише передбачати, "в якому співвідношенні хто отримає ці гроші". "З нинішньої владної команди і з тих, хто працював в RosUkrEnergo, - додав він.
При цьому він виразив упевненість в тому, що цей позов з боку RosUkrEnergo є чистою операцією, спробою ще раз заробити на Україні і українцях.
Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна несе зобов'язання зі всіх міжнародних угод і тому повинна виконувати рішення європейських судів.
8 червня Стокгольмський арбітражний трибунал виніс ухвалу в ході тривалої суперечки між компанією RosUkrEnergo AG (Швейцарія) і НАК "Нафтогаз Україні" відносно експропріації "Нафтогазом" в січні 2009 року 11 мільярдів кубометрів газу RosUkrEnergo. Суд зобов'язав "Нафтогаз" повернути цей обсяг газу RosUkrEnergo. Також трибунал постановив, що RosUkrEnergo отримає від "Нафтогазу" додатковий об'єм газу у розмірі 1,1 мільярдів кубометрів газу як неустойку за порушення умов контракту.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас