Польща обирає нового президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща обирає нового президента

Казна та Політика
261
В Польщі в неділю, 20 червня, проходять дострокові президентські вибори.
"До списків голосування внесені 30 мільйонів 505 тисяч 68 виборців. Утворено 25 тисяч 774 виборчих дільниць, у тому числі, 263 - за кордоном і 5 - на морських суднах під прапором Польщі", - проінформували в Державній виборчій комісії (ДВК) Польщі.
В боротьбі за президентське крісло в Польщі беруть участь 10 кандидатів.
За даними останнього соцопитування, проведеного центром MillwardBrown SMG/KRC, за виконуючого обов'язки президента Польщі, спікера Сейму Броніслава Коморовського (від ліберальної партії Цивільна платформа) в першому турі готові віддати свої голоси 44 % респондентів, за лідера консервативної партії Право і справедливість Ярослава Качиньського - 29 %. На третій позиції - наймолодший кандидат в президенти Польщі, 36-річний лідер Союзу демократичних лівих сил Гжегож Наперальський - 13 %.
Інші кандидати в президенти Польщі можуть отримати менше 3%.
Перших результатів еxit polls можна чекати відразу після закриття виборчих дільниць - о 21:00 за київським часом. Офіційні результати виборів мають бути відомі в понеділок, 21 червня.
Нагадаємо, дострокові президентські вибори були призначені в Польщі у зв'язку із загибеллю президента Леха Качиньського в авіакатастрофі під Смоленськом10 квітня. Літак Ту-154М, на борту якого перебувало 96 осіб, переважно політичної еліти Польщі, серед яких був президент з дружиною, впав в умовах сильного туману. Розшифровка записів чорних ящиків показала, що пілоти з невідомої причини ігнорували вказівки системи попередження зіткнень із землею, а також поради диспетчера.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас