Вітер кризи випробовує банки на міцність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітер кризи випробовує банки на міцність

Казна та Політика
642
Буревіям все одно, що стоїть на їх шляху, маєток чи бунгало. Або досить міцний будинок аби встояти, щоб його не стерло з лиця землі, пише The Wall Street Journal.
Те саме можна сказати і про крупні і дрібні банки, яким потрібний реальний капітал, аби вистояти в кризу. Речі очевидні, але, здається, конгресмени про це забули.
Члени палати представників і сенатори США досягли фінальної стадії обговорення реформи банківського регулювання.
Радикальний перегляд правил фінансового регулювання в США, мабуть, включатиме спірний план, покликаний захистити банки від ризикованих свопових операцій.
Демократи, які контролюють процес ухвалення рішень в сьогоднішньому складі Конгресу, наблизилися до консенсусу відносно елементів плану, який викликав лютий опір з боку банків Уолл-стріт, що стоять перед небезпекою втратити мільярдні прибутки.
Закон вимагатиме від банків ізолювати їх свопові операції в окремі підрозділи, що зажадає від банків залучення нового капіталу і позбавить їх доходів, які вони отримують від операцій на даному ринку.
Зараз сперечаються про те, чи варто забороняти банкам включати в капітал особливого типу боргових папери, відомі як привілейовані цінні папери, випущені трастами.
Причина, з якої цей захід буде запропоновано, полягає в наступному: в період кризи інвестори відмовляються давати банкам кошти під заставу цих поперів, і дивляться, скільки у них реального капіталу, здатного покрити збитки.
Банки виступають проти даної пропозиції, оскільки залучити акціонерний капітал варто дорожче. Конгресмени твердо стоять на своєму, не піддаючись на вмовляння банків, а члени палати представників запропонували в четвер вводити дану заборону поступово і звільнити від неї банки, активи яких не перевищують 15 млрд дол.
Але від кризи страждають не лише крупні банки. З серпня 2007 р., з 250 збанкрутілих банків у більшості активів було менше 15 млрд дол.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас