Уряд Ірландії посилить банківське регулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Ірландії посилить банківське регулювання

Казна та Політика
121
На початку наступного тижня фінансовий регулятор Ірландії повинен оголосити про плани із посилення контролю над банками. Довгий час контроль був ослаблений, і фінансові установи вільно могли ризикувати, видаючи кредити, що і призвело банківський сектор до колапсу, повідомляє The Wall Street Journal.
Плани з посилення банківського регулювання пов'язані з бажанням уряду відновити довіру до банківської системи країни. Це змусить деякі банки істотно переглянути власну структуру ведення бізнесу і повинно прискорити одужання економіки.
В понеділок регулятор опублікує план законопроектів із посилення буфера ліквідності банків, із введення нових вимог по виплатах і управління фінансовими установами, а також із обмеження ризиків потенційних збитків, пов'язаних з якоюсь однією компанією.
Як повідомило в четвер поінформоване джерело, регулятор також предствить національний законопроект про банкрутство банків. За основу був узятий досвід Великобританії.
Крім цього, буде викладений план контролю підрозділів і дочірніх підприємств 32 банків, які знаходяться поза відомством дублінського міжнародного центру фінансових послуг, повідомляє джерело.
Обіцяючи низьку ставку корпоративного податку і полегшене в порівнянні з фінансовими центрами Європи регулювання, за останніх 20 років уряд Ірландії залучив декілька іноземних банків в структуру місцевого міжнародного центру фінансових послуг.
Регулятор також має намір розглянути питання про лімітацію обсягу кредитів, що видаються банками конкретному сектору економіки, а також розмір співвідношення у відсотках між основною сумою іпотечного кредиту і оцінною вартістю активу, наданого в його забезпечення. На думку даного відомства, це має знизити ризики фінансового сектора країни. Фінансовий регулятор Ірландії використовує ресурси Центробанку. Офіційне злиття даних структур станеться влітку поточного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас