Європейські фондові індекси зростають в п'ятницю восьму сесію поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські фондові індекси зростають в п'ятницю восьму сесію поспіль

Фондовий ринок
119
Європейські фондові індекси зростають в п'ятницю восьму сесію поспіль, що є найтривалішим періодом підйому за 11 місяців.
Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx 600 піднявся під час торгів на 0,3%, цей індикатор завершує зростанням четвертий тиждень підряд.
Підтримку європейському фондовому ринку надало, зокрема, рішення лідерів країн Європейського Союзу опублікувати результати стрес-тестів найбільших банків регіону. Інвестори чекають, що стрес-тести зможуть підтвердити стійкі позиції більшості європейських банків.
"Плани публікації результатів стрес-тестів стали для ринків позитивним моментом, - зазначає керівник CCR Asset Management в Парижі Аріель Леві. - Не всім банкам доведеться вдатися до істотного збільшення капіталу".
Вартість акцій іспанського Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) підскочила на 6,2%. Газета El Economista повідомила, що за підсумками проведених стрес-тестів результати BBVA стали одними з найкращих, зайнявши другу позицію.
Найбільш сильними серед результатів найбільших європейських банків, за даними газети, стали показники банку Santander, папери якого подорожчали на 4,3%. Стрес-тест показав, що в разі, якщо ситуація в економіці розвиватиметься за найгіршим сценарієм, Santander залишиться кредитоспроможним, хоча його прибуток впаде на 80%.
Ціна акцій BP зросла під час торгів на 1%, не дивлячись на пониження рейтингу британської нафтокомпанії міжнародним агентством Moody's відразу на три рівні. BP в п'ятницю збільшила відкачування нафти з аварійної свердловини в Мексиканській затоці.
Аналітики Societe Generale поліпшили рекомендації для паперів BP до "купувати" з "тримати", відзначивши, що перспективи компанії стали чіткішими після зустрічі її керівництва з урядом США.
Котирування акцій фармацевтичних компаній знижуються в п'ятницю. Підіндекс Stoxx 600, в розрахунок якого входять папери представників цього сектора, опустився на 0,8%, що стало максимальним падінням серед 19 основних галузевих груп індикатора.
Акції швейцарського Roche подешевшали на 2,3% на тлі негативних результатів випробувань одного з препаратів компанії, вартість акцій Sanofi знизилася на 3,4% після появи чергових сигналів того, що прийом препарату Lantus підвищує ризик розвитку раки.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 в п'ятницю виріс на 9,54 пункту (0,35%) - до 2737,66 пункту.
Британський FTSE 100 опустився до цього часу на 3,05 пункти (0,06%), склавши 5250,84 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 4,13 пункту (0,11%) і склав 3687,21 пунктів.
Німецький DAX зменшився на 6,56 пункти (0,11%) - до 6216,98 пунктів.
15 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи зростають в п'ятницю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас