Мільйонери - головні боржники за послуги ЖКГ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільйонери - головні боржники за послуги ЖКГ в Україні

Казна та Політика
935
Основна маса боржників із квартплати і комунальних послуг в Україні - не пенсіонери, а мільйонери. За квартиру вчасно не платить навіть дружина київського мера, пише український тижневик Кореспондент.
Видання наводить приклад, коли екс-мер Кам'янця-Подільського, а тепер перший заступник міністра з питань ЖКГ Олександр Мазурчак особисто обдзвонював директорів місцевих заводів, що заборговували по 2-3 тис. грн. за комунальні послуги з власних квартир.
"У мене на столі - список неплатників з твоїм прізвищем. Якщо до трьох годин надаси квитанції про оплату, це не друкуватиметься", - згадує Мазурчак телефонні бесіди з високопоставленими боржниками.
Тоді міськрада Кам'янця-Подільського вирішила передавати списки неплатників, що знаходяться на керівних посадах, чи то директори шкіл або голови силових структур, в міські газети для публікацій.
Між тим, зазначає видання, згідно з інформацією, наданою Головним управлінням житлового господарства, борг жителів столиці на 1 травня складав більше 700 млн грн., близько 170 млн з них - борги із квартплати, що включають обслуговування будинків і прилеглих до них територій.
Решта - заборгованість із комунальних послуг: за газ, світло, воду і опалення.
Прикметно, що не платять за рахунками з ЖЕКу в столиці лише якісь 5% співвітчизників, говорять в Міністерстві ЖКГ.
Кореспондент з'ясував, що, як запевняють комунальники, серед найбільш злісних неплатників - не малозабезпечені українці, яким прийнято найчастіше докоряти в невчасній оплаті комунальних послуг, а забезпечені, якщо не багаті, власники декількох квартир із величезними площами в центрі столиці.
Так, за даними Головного управління житлово-комунального господарства Києва, велика сума заборгованості киян припадає лише на 9 тис. боржників, які винні ЖКГ близько 10 тис. грн. кожен.
"Злісні неплатники - це багаті люди. Бідні користуються субсидіями і не можуть не платити (інакше держава відмінить субсидію)", - говорить Мазурчак.
За його словами, серед боржників - "багато юристів, крупні бізнесмени, які розуміють, що їм нічого зробити неможливо, і ті, хто знають, що зможуть відстояти свої права".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас