Рада підтримала єдиний соцвнесок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтримала єдиний соцвнесок

Казна та Політика
3283
Верховна рада підтримала в першому читанні законопроект про збір і облік єдиного соціального внеску, який пропонується ввести з 1 січня 2011 року. За законопроект, поданий Кабінетом міністрів України, проголосували 237 народних депутатів із 412 зареєстрованих у залі.
Законопроект пропонує ввести в Україні єдину систему збору страхових внесків, їх обліку і контролю за повнотою і своєчасністю сплати, а також єдину інформаційну систему платників страхових внесків і застрахованих осіб. Крім того, законопроект передбачає об'єднання функцій зі збору страхових внесків і контролю за їх сплатою одним органом - Пенсійним фондом України. Передбачається, що Пенсійний фонд України також вестиме державний реєстр соціального страхування (реєстр страховиків і реєстр застрахованих осіб), що дозволить забезпечити повніший доступ до інформації для застрахованих осіб відносно отриманих ними страхових прав.
В законопроекті наголошується, що введення єдиного соціального внеску, який пропонується ввести з 1 січня 2011 року, дозволить значно спростити взаємодію платників з фондами соціального страхування. Крім того, це торкнеться і адміністративних витрат працедавців на оформлення платежів, підготовку і подачу звітності, які значно скоротяться.
При цьому наголошується, що механізм розрахунку, нарахування і сплати єдиного соціального внеску функціонуватиме поодинці і за тим самим принципом, за яким здійснюється сплата страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас