У Львові повіяло холодом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові повіяло холодом

Казна та Політика
3962
У найбільшого в Західній Україні виробника морозива ВАТ "Львівський холодокомбінат" виникли серйозні проблеми з податковою. Вчора представники податкової міліції увірвалися на завод і влаштували обшук. Підприємство звинувачується в несплаті податків на суму понад 2 млн грн.
ВАТ "Львівський холодкомбінат" входить до п'ятірки найбільших виробників морозива (ТМ "Лімо"). На його частку припадає близько 10% загального виробництва морозива в Україні. На підприємстві працює 1200 осіб.
Вчора о 8.15 ранку біля прохідної заводу з'явилися 20 осіб, одягнених у форму податкової міліції і спортивний одяг. "Вони увірвалися, не пред'явивши документів. Охоронці намагалися їх затримати, просили показати постанову про проведення слідчих дій. Мене повалили на землю і наділи наручники. Потім співробітники податкової міліції увійшли в адмінкорпусу", - розповів начальник охоронної служби комбінату Ігор Бровар.
Через годину в податківців виникла серйозна перешкода. Більше тисячі співробітників комбінату, що прийшли на той час на роботу, дізнавшись про дії міліціонерів, з криками "Ганьба" і "Пресвята Богородиця нам допоможе" відтіснили їх від адмінкорпусу на проїжджу частину. Троє співробітників, що залишилися в адміністративному корпусі, зібравши необхідні документи, пішли.
Як повідомив голова правління комбінату Богдан Копитко, його працівники подумали, що цебуло рейдерське захоплення.
За його словами, співробітники податкової міліції дозволили собі застосовувати силу по відношенню до охоронців, вибили двері в приймальню, повалили на підлогу дівчину-секретаря, яка ледве не знепритомніла від страху. При цьому жодних документів вони не пред'являли. Робота на підприємстві зупинилася.
Представники податкової міліції вважають, що діяли в рамках закону. Начальник слідчого відділу податкової міліції Державної податкової адміністрації Львівської області Михайло Шукост розповів, що юристові комбінату було пред'явлено постанову суду про проведення обшуку. Документ, за його словами, був порваний в ході зіткнення з робітниками, після чого була привезена копія. Шукост повідомив, що підставою для проведення обшуку стало порушення кримінальної справи за фактом несплати податків підприємством на суму 2 млн 274 тис. 131 грн. по ч. 3 ст. 212 УК ("ухилення від сплати податків, яке призвело до фактичного ненадходження до бюджетів або державних цільових фондів коштів у особливо великих розмірах").
Після трьохгодинної перерви підприємство продовжило роботу в звичайному режимі. Коммерсант - Україна стежитиме за розвитком подій.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас