Італійські економісти: Режим економії заргожує розпадом єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійські економісти: Режим економії заргожує розпадом єврозони

Казна та Політика
595
Сто італійських економістів у відкритому листі попередили, що режим економії, нав'язаний ЄС країнам південної Європи, може створити загрозу розпаду єврозони, повідомляє The Daily Telegraph.
"Політика жертв, що проводиться в Італії і Європі в цілому, загрожує посиленням кризи, провокуючи прискорення темпів зростання безробіття і банкрутства компаній, і в якийсь момент може змусити окремі країни вийти з фінансового союзу, - говориться в листі. - Ми повинні негайно провести дебати про здійснювані в даний час грубі помилки в економічній політиці".
"Основним пунктом є те, що нинішня нестабільність фінансового союзу це результат не лише махінацій зі звітністю і надлишкових витрат, - продовжують економісти. - Насправді її причиною стало переплетення глобальної економічної кризи і дисбалансів усередині єврозони".
Автори листа звинувачують керівництво ЄС і провідні уряди в нерозумінні сучасного економічного мислення. Вони зазначають, що окремі країни можуть вийти з фінансового союзу, аби припинити знищення робочих місць.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас