МВФ занепокоєний перспективами Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ занепокоєний перспективами Франції

Казна та Політика
606
Економічні перспективи Франції украй невизначені, враховуючи потрясіння на європейських ринках суверенних боргів і непростий порядок денний, що стосується реформування податково-бюджетної сфери країни, зазначила комісія Міжнародного валютного фонду (МВФ).
В 2010 році французька економіка демонструє мляві темпи зростання, і в 2011 році, за прогнозами, ВВП країни продемонструє лише невелике збільшення. У МВФ зазначили, що Париж повинен дотримуватись крихкого балансу між бюджетною консолідацією і стимулюванням створення нових робочих місць. Хоча зниження курсу євро забезпечить деяке полегшення, високий рівень безробіття, поступове згортання заходів стимулювання і майбутня бюджетна консолідація у Франції і у її основних торговельних партнерів чинитимуть тиск на попит, заявили в МВФ.
Якщо побоювання, що зберігаються, з приводу суверенних ризиків в єврозоні не будуть розвіяні, "вони, ймовірно, як і раніше матимуть негативний вплив на активність, і будуть тиснути на банківське кредитування, і зменшувати попит у Франції і в країнах, які є її основними торговельними партнерами", - вважають в МВФ.
Порівняно з іншими європейськими країнами у Франції є істотні обмеження на ринку праці і товарів, які обмежують конкуренцію і зростання. Подальші реформи ринку праці можуть підвищити темпи зростання на 0,75% на рік. І хоча тимчасові програми із підтримки зайнятості необхідно згорнути, можна розглянути тимчасові заходи стимулювання найму для деяких категорій працівників, які можуть стимулювати зростання зайнятості, заявили в МВФ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас