"Ведмеді" переважали на ринку акцій України в четвер на негативній статистиці із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ведмеді" переважали на ринку акцій України в четвер на негативній статистиці із США

Фондовий ринок
138
Український ринок акцій в четвер продемонстрував невелике зниження котирувань з більшості "блакитних фішок" при низькій активності торгів на тлі статистики, що розчаровує, із США: індекс "Української біржі" знизився на 0,45% - до 2045,54 пунктів, тоді як ПФТС закрився майже на рівні середи, зафіксувавши за підсумками дня зростання на 0,1% - до 821,37 пунктів.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвесткомпанії "Альтана Капітал" Олександр Кушнарьов, вихід блоку важливих макроекономічних даних з-за кордону визначив високу волатильність сесії. При цьому активність місцевих гравців дещо знизилася в порівнянні з попередніми днями.
"Після тривалого зростання попередніх тижнів УБ узяла паузу, і тепер на ринку варто, судячи з усього, чекати помірнішої динаміки, а можливо, і бічного руху", - вважає експерт.
Портфельний керівник інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Максим Слобідський зазначив агентству, що індекс УБ, після спроб зростання в першій половині дня, потім перебував до закриття в "червоній зоні".
За його словами, новини про успішне розміщення Іспанією облігацій додали ринку оптимізму до виходу чергового блоку макроекономічної статистики із США: дані з кількості первинних звернень за виплатами з безробіття розчарували інвесторів і зросли до максимуму за місяць, індекс виробничої активності Філадельфії впав набагато сильніше за прогнози після зростання впродовж 9 місяців підряд, що також негативно вплинуло на ринок.
разом з тим, до закриття українського ринку торги на західних майданчиках проходили із незначним зростанням, при цьому зростали акції компаній нафтогазового і банківського секторів. Як відзначив Слободський, підтримку ринку надали дані з роздрібних продажів у Великобританії, які збільшились більше за очікування експертів, і євро, що зміцнюється відносно долара США.
Водночас, як зазначив експерт, торги в США відкрилися в "червоній зоні" на тлі негативної статистики, при цьому під тиском знаходиться сектор ритейлерів.
На УБ найбільша активність інвесторів зосереджена в паперах Авдіївського коксохімічного заводу і "Мотор Січі".
Як зазначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, в ході торгів зростання з акцій Сумського НВО ім. Фрунзе досягло 8% на інформації про те, що в грудні 2010 року-січні 2011 року компанія планує продати за замовленням ВАТ "Лукойл" устаткування для оснащення головної компресорної станції на Находкінському нафтогазовому родовищі. За підсумками дня акції закрилися на рівні +2,21%.
Крім того, подорожчали акції "Дніпроенерго" на 3,08% і "Західенерго" - на 0,99% на інформації про плани Фонду держмайна України виставити їх на продаж. При цьому внутрішньоденне зростання "Дніпроенерго" перевищувало 14%, "Західенерго" - 3%.
В лідерах зниження в четвер виявилися акції шахти "Комсомолець Донбасу" (-6,41%), Алчевського КХЗ (-4,62%) і "Мостобуду" (-3,87%).
Слабку динаміку продемонстрували також акції металургійних, вагонобудівних і добувних компаній. Для металургійних компаній, як і раніше, зберігається несприятлива кон'юнктура на ринку чорних металів.
За прогнозами Іванишина, в п'ятницю на українському фондовому ринку збережеться негативна тенденція. При цьому поточне зниження експерт оцінює як необхідний елемент відновлення середньострокової висхідної тенденції.
Як зазначив аналітик, за останні два дні падіння не набрало серйозних обертів, учасники торгів не квапляться грати на пониження, а просідання котирувань використовуються для акумуляції гравцями довгих позицій.
На УБ було укладено операцій з акціями на 61 млн грн.
На ПФТС обсяг торгів акціями склав 14 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас