Новий міністр ЖКГ : "Квартплата буде потроху зростати" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий міністр ЖКГ : "Квартплата буде потроху зростати"

Казна та Політика
512
Верховна Рада затвердила на посаду голови Міністерства ЖКГ Юрія Хиврича, який до цього був першим замом екс-міністра ЖКГ Александра Попова (останньому готують крісло заступника голови міськадміністрації Києва). Уродженець м. Єнакієво, 61-річний Хиврич отримав голоси 249 депутатів за 226 необхідних. Таким чином, кількість уродженців Донбасу (або тих, хто пропрацював у регіоні багато років) на вищих постах уряду України збільшилось до 11 осіб.
Призначення нового міністра ЖКГ можна назвати, мабуть, одним із самих невипадкових. За останніх 34 роки Юрій Хиврич керував Углегорською райрадою, був мером Єнакієва, начальником Управління ЖКГ Донецької області, замом губернатора і першим замом Держкомітету з питань ЖКГ. "Юрій Єгорович - активний керівник, з високою працездатністю. Він уміє генерувати нові ідеї, формувати стратегічні плани реформування ЖКГ, фахівець в системі тарифного регулювання", - розповіли "Сегодня" про свого колишній колегу в прес-службі донецької облдержадміністрації.
За час роботи Юрія Хиврича у сфері ЖКГ Донбасу регіон відрізнився масовим створенням Товариств співвласників багатоквартирних будинків (ТСББ), боротьбою з грунтовими водами в Донецьку і Маріуполі, утепленням "хрущовок" і роздачею більше сотні кинутих квартир в депресивному містечку Українськ.
Работу в міністерському кріслі Юрій Хиврич почне з оргпитань. "Перш за все потрібно визначитися з першим заступником, який відповідає за роботу апарату і всього міністерства. Є кандидатури, але вони зараз обговорюються керівниками Кабміну і Адміністрацією президента. З кандидатурою визначаться протягом наступного тижня", - розповів "Сегодня" Хиврич. Він говорить, що продовжуватиме політику екс-міністра Олександра Попова. "Ми вже практично відпрацювали для другого читання Житловий Кодекс, а також проект закону з регуляторної політики, де, зокрема, пропонується, аби тарифи встановлювалися не органами місцевої самоврядності, а на рівні держави", - говорить Хиврич.
На питання про самі ціни на послуги ЖКГ новий міністр в перший день своєї роботи відповідає оптимістично: "У зв'язку з тим, що ціни на газ доки не підвищуються, я думаю, що тарифи на тепло залишаться стабільними", - прогнозує Юрій Хиврич. А ось ціни на житло будуть помалу зростати. "Ми тариф не піднімали 2-3 роки. З житлофондом зараз найскладніша ситуація - на капремонт грошей майже не виділяються, а утримувати його вельми складно", - аргументує Хиврич.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас