Фондовий ринок. Підсумки дня: Закриття у "червоній" зоні на слібкій статистиці із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: Закриття у "червоній" зоні на слібкій статистиці із США

Фондовий ринок
187
Російський ринок акцій, який зростав в четвер на тлі підйому цін на світовому ринку нафти, завершив торговельну сесію зниженням на тлі виходу слабкої статистики з ринку праці США, виходить з даних бірж. Індекс ММВБ знизився в четвер на 0,07% - до 1 400,66 пунктів. Індекс ММВБ опустився на 0,98% - до 1 356,18 пунктів.
Відкриття ринку в четвер було негативним при несприятливому зовнішньому тлі. Американські фондові індекси закрили торговельну сесію в середу незначним зниженням. Тиск на ринок чинили слабкі дані з ринку нерухомості США, а також поганий прогноз із прибутку від FedEx. На торгах в Азії в четвер вранці спостерігалися помірні продажі. З одного боку, на інвесторів тиснули негативні дані з економіки США, в той же час підвищення рекомендацій з паперів Nintendo, CNOOC (одна з найбільших нафтовидобувних компаній КНР), Mitsui Fudosan (друга за розмірами компанія ринку нерухомості Японії) надавало підтримку покупцям. Ф'ючерс на нафту сорту Brent до середини четверга подорожчав до 78,8 долара за барель, що дозволило російському ринку акцій вийти в позитивн.
Позитиву інвесторам додало повідомлення про те, що Банк Іспанії (ЦБ країни) успішно розмістив на аукціоні десятирічні облігації на 3 млрд євро, що може сприятливо позначитись на вирішенні іспанських боргових проблем, додає заступник начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко.
Дані з економіки США, які вийшли в другій половині дня, виявилися гіршими за прогнози: кількість поданих заявок на отримання виплати з безробіття несподівано збільшилося всупереч скороченню, що очікувалося, що витіснило ринок акцій РФ в негативну область. Не мало на ринок серйозного впливу інтерв'ю першого заступника голови уряду Росії Ігоря Шувалова, в якому він застерігає від вкладень в російські цінні папери (Росія, за його словами, віддає перевагу реальним інвесторам, які б вкладалися не в акції, а в довгострокові проекти), говорить Фоменко. "Як видимо, стала динаміка на ринку відсутня, і спостерігаємо то незначний рух вгору, то відкат вниз котирувань. Швидше за все, подібні невиразні слабкі ривки в найближчі торговельні сесії збережуться", - вважає портфельний менеджер ІФК "Опціон" Олена Гребенщикова.
В лідерах зростання на ММВБ в четвер знаходилися акції Сбербанку (+1,8%). Напередодні найбільший російський банк опублікував сильну звітність за січень - травень поточного року. Акції ВТБ були в легкому мінусі. У лідерах падіння, не дивлячись на зростання цін на нафту, знаходилися акції нафтогазових компаній на чолі з "Роснефтью" (вкачалися майже на 6% на ММВБ). Позитивно виділялися папери "Газпром нефти" (подорожчали більш ніж на 3% на ММВБ).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас