Тігіпко вважає можливим врегулювання конфлікту Іллічівського морпорту з "Укртрансконтейнером", встановивши чіткі умови для інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко вважає можливим врегулювання конфлікту Іллічівського морпорту з "Укртрансконтейнером", встановивши чіткі умови для інвесторів

Казна та Політика
162
Віце-прем'єр-міністр З економічних питань Сергій Тігіпко вважає, що конфлікт між Іллічівським морським торговельним портом (Одеська область) і приватним підприємством "Укртрансконтейнер" можна врегулювати, законодавчо встановивши чіткі умови для інвесторів.
Про це Тігіпко заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".
"З конкретної ситуації я можу сказати, що її створили попередні адміністратори від уряду. Їх завданням було змусити інвесторів відчувати себе залежними", - сказав віце-прем'єр.
На думку Тігіпка, проблема вимагає вирішення на законодавчому рівні.
"Вирішувати проблему потрібно на законодавчому рівні. Слід чітко прописати умови входу інвесторів, це важливе стратегічне завдання. Адже у нас кращий в Європі транзитний потенціал. А у зв'язку з тим, що у нас немає чітких умов роботи інвесторів в портах, ми його не використовуємо", - підкреслив віце-прем'єр з економічних питань.
На думку Тігіпка, державі необхідно обмежити свою присутність в портовій галузі лише регуляторними функціями, а оператори, як приватні, так і державні, повинні конкурувати на рівних умовах.
За повідомленням прес-служби Мінтрансзв'язку, 9 червня відбулася нарада за участю представників порту і стивидорної компанії, за підсумками якого міністр транспорту і зв'язку Костянтин Єфименко ініціював створення комісії для вирішення конфлікту.
Як повідомляло агентство, в квітні "Укртрансконтейнер" подав позов проти України до Європейського суду з прав людини з вимогою визнання порушення Україною легітимності здійснення судочинства в рамках Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод, а також компенсацію заподіяних судовим розірванням договору про спільну діяльність з Іллічівським морпортом збитків у розмірі 1,4 млрд. доларів.
В травні суд взяв позов оператора до розгляду.
"Укртрансконтейнер" стверджує, що звернення до європейського суду послідувало в результаті того, що підприємство вичерпало всі можливості захисту своїх прав в Україні, після того, як 3 листопада 2009 року Верховний Суд за позовом Іллічівського морпорту визнав недійсним договір про спільну діяльність між морпортом і компанією.
Тодішнє керівництво Мінтрансзв'язку виступило за розірвання договору про спільну діяльність "Укртрансконтейнера" з морпортом.
ПП "Укртрансконтейнер" працювало оператором контейнерного терміналу в морпорту з 1 серпня 2005 року до 28 червня 2009 року.
В 2007 році "Укртрансконтейнер" ввів в експлуатацію в Іллічівську найбільший в Україні контейнерний комплекс.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас