Тігіпко проти продовження пільгових цін на газ для підприємств ГМК і хімпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко проти продовження пільгових цін на газ для підприємств ГМК і хімпрому

Енергетика
222
Віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко виступає проти продовження пільгових цін на газ для підприємств гірничо-металургійного комплексу і хімічної промисловості.
Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".
"Я б їх не подовжував. Принаймні - в нинішній ситуації", - сказав Тігіпко.
Він додав, що встановлення пільг доцільне лише на час економічної кризи
"Так, ми бачимо нинішню ситуацію з металом, його зльоти і падіння, але вона не настільки погана, аби треба було і далі йти на такі заходи", - зазначив віце-прем'єр.
Він вважає, що якщо галузь знову виявиться в кризовій ситуації, то до цього заходу можна буде повернутися.
Як повідомляло агентство, виробники азотних добрив і підприємства гірничо-металургійного комплексу отримують газ за пільговими цінами на підставі підписаного меморандуму про співпрацю, термін дії якого закінчується в другому кварталі.
Для виробників азотних добрив гранична ціна на газ становить 1 633,3 гривень за тис. куб. м (без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і постачання і витрат на реалізацію імпортного газу), а для підприємств ГМК - 1 899,25 гривень за тис. куб. м (без врахування ПДВ, тарифів на транспортування, цільової надбавки і витрат на реалізацію газу).
Граничні ціни на газ для бюджетних організацій і установ, промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання встановлені на рівні 1 992,8 гривні/тис. куб. м (без ПДВ, збору до затвердженого тарифу на газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання газу за регульованим тарифом).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас