Українські індекси в четвер відкрилися неоднозначно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси в четвер відкрилися неоднозначно

Фондовий ринок
133
Фондові індекси України на відкритті ринків у четвер характеризуються неоднозначною динамікою. Індекс акцій "Української біржі" (УБ, Київ) станом на 10:35 кч знизився на 1,08% - до 2032,67 пункту, фондовий індекс ПФТС зберіг значення закриття ринку в середу.
Як повідомив агентство "Інтерфакс-Україна" портфельний керівник інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Максим Слободський, динаміка фондових індексів України на відкриття ринків у четвер є результатом коректування майданчиків після тривалого зростання. При цьому експерт додав, що цьому сприяє неоднозначність в зовнішньому фоні, зокрема, закриття американських майданчиків у середу в нейтральній зоні на тлі слабкої статистики щодо ринку житла.
В другій половині дня очікується вихід важливої макроекономічної статистики із США (індекс споживчих цін, кількість первинних звернень по допомогу з безробіття і виробничий індекс ФРС - Філадельфії), яка як вважає експерт ІК "Конкорд Капітал", можливо, вкаже подальший напрям фондових індексів у світі, і як результат зробить вплив на українські фондові майданчики.
Серед зовнішнього негативу інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Олег Дрижак також відзначив зниження, після нещодавніх висот, цін на нафту (Brent на 0,3% - до рівня $77,9) а також курсу євро (на 0,33% - до $1,226).
Згідно з його чеканнями, котирування на українських фондових майданчиках рухатимуться з бічним трендом.
Крім того, невизначеність на світових ринках капіталу додаватиме українським індексам в четвер значної волатильності, вважає фахівець департаменту довірчого управління інвестгрупи "Сократ" Антон Левінський.
В цілому, на думку аналітика інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, інвестиційна активність на фондових ринках України в четвер перебуває на низькому рівні. Згідно з його припущеннями, учасники торгів зайняли вичікувальну позицію, розширивши спреди по більшості паперів.
Лідерами зниження в четвер вранці на УБ стали акції Північного гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК -3,48%), Єнакіївського металургійного заводу (-1,98%) і "Мотор Січі" (-1,93%).
Лідером зростання на фондовому майданчику виступили акції Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча (+6,1%) на позитивному корпоративному новинному фоні. Крім того, на одній операції підвищилися в ціні акції "Луганськтепловозу" (+0,44%).
При цьому, як відзначив В.Іванишин, входження представників ДТЕК в наглядову раду "Західенерго" не зробило якогось впливу на її акції.
Лідером за обсягом торгів на фондовій біржі "ПФТС" стали облігації внутрішньої державної позики Міністерства фінансів, акції Полтавського ГЗК і шахти "Червоноармійська-Західна №1".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас