Комісії із кредиток у США обмежили 25 доларами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісії із кредиток у США обмежили 25 доларами

Казна та Політика
268
Федеральна резервна система (ФРС) США обмежить більшість штрафів із кредитних карт сумою в 25 доларів, а внесок для клієнтів банків, які не використовують кредитки, буде зовсім скасований. Зміни набудуть чинності з 22 серпня, повідомляє CNN. Раніше середня штрафна комісія банку становила 39 доларів. Більші штрафні комісії накладатимуться на споживача в тому випадку, якщо він допускає постійні порушення.
Сам штраф віднині не може перевищувати суми, яка стала причиною штрафу. Тобто кілієнт, який допустив порушення на 20 доларів не може бути оштрафований на суму, що перевищує 20 доларів.
У випадку, якщо тримач карти запізниться з виплатами, або перевищить кредитний ліміт двічі протягом шести місяців, то другу штрафну комісію банк вже зможе встановити на рівні до 35 доларів і вище. Банку, втім, не буде заборонено підвищити саму ставку за кредитом в разі, якщо тримач карти порушив умови позики.
Уряд США також має намір провести ревізію всіх підвищень відсоткових ставок з кредитних карт, зроблених з січня 2009 року. Це рішення ФРС США, швидше за все, призведе до зниження відсоткових ставок з кредитів для американських споживачів. Банкам доведеться переглянути причини, які привели із збільшенню ставок з кредитних карт в останніх 18 місяців. В разі, якщо ці причини більш не існують, то банкам рекомендовано переглянути ставки.
Раніше ФРС вже змінювала законодавство, яке регулюєринок кредитних карт США. Так, з лютого емітентам кредитних карт заборонено підвищувати ставки за кредитом до тих пір, поки платник справно виплачує кредит. Банки також повинні за 45 днів попереджати клієнтів про підвищення ставки з кредиту і зміну більшості комісій.
Необхідність реформи, як вважає уряд США, викликана зростаючою заборгованістю американців із кредитних карт. Через кризу багато хто не може виплачувати борги з кредитів, що, у свою чергу, призводить до збільшення штрафних відсотків операторами і подальшого збільшення прострочення.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас