Під час волатильної сесії фондовий ринок втратив 0,15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під час волатильної сесії фондовий ринок втратив 0,15%

Фондовий ринок
152
Зростання на американських фондових майданчиках у вівторок, 15 червня, заклало передумови для домінування позитивних чекань, і багато учасників ринку сподівалися на упевненіше зростання ринків ризикових активів під час сьогоднішньої торговельної сесії. Індекс S&P 500 додав більше 2%, закрившись вище за рівень свого 200-денного простою ковзаючою середньою.
При цьому інвестори вирішили не звертати уваги на зниження вартості іспанських боргових зобов'язань сподіваючись на те, що позитивний моментум буде ключовою рушійною силою на торговельних майданчиках. Так фондові ринки в Азії закрилися на позитивній території, услід за чим високий старт супроводжував відкриття торгів на європейських майданчиках.
"Однаколокальна перекупленність ризикових активів (мідь і європейська валюта зростали впродовж шести торговельних сесій поспіль) і погіршення ситуації на європейському борговому ринку (на тлі спекуляцій про екстрені заходи допомоги уряду Іспанії) спровокували зміну вектора настроїв, і вже менш ніж за годину після відкриття європейські фондові індекси повернулися до рівня закриття попереднього дня", - розповідає старший аналітик iTrader Павло Ільяшенко.
Економічні та корпоративні новини виявилися швидше негативними. Так, дані про початок будівництва нових житлових будинків в Сполучених Штатах знизилися до мінімального рівня за п'ять місяців, що стало черговим нагадуванням про те, що в основі низки позитивних даних останніх місяців лежало продовження дії податкового кредиту. Фінансові результати компанії FedEx виявилися трохи кращими за чекання ринку ($1,33 на акцію проти очікуваних $1,32), але коментарі керівництва компанії про зростання витрат негативно вплинули на динаміку ринків. Також слід зазначити, що тоді як сам індекс S&P 500 здолав рівень 200-денною ковзаючою середньою, ф'ючерси на даний індекс відштовхуються від цього рівня опору.
Торгова сесія на українському фондовому ринку завершилася на негативній території, після зростання впродовж шести днів підряд. Відкриття проходило з гепом вгору, далі ринок знижувався услід за сусідніми торговельними майданчиками. На закритті торгів індекс УБ закріпився на рівні 2054,86, показавши зниження на 0,15%. Обсяг торгів за день склав 105,2 млн. гривень, з яких 11,1 млн. гривень обіг в секції термінового ринку.
Кількість ліквідних паперів, що завершили сесію в червоній зоні, значно перевищує кількість паперів що завершили торги в зеленій зоні. Динаміку краще за ринок показали AVDK і UTLM, з результатом 3,46% і 5,19% відповідно. Найбільше зниження мінус 8% відмічено з MMKI. За обсягом торгів лідирують AVDK і ALMK, з результатом 18,1 млн. гривень і 8,2 млн. гривень, найбільшу кількість операцій - 709 і 559 уклали відповідно по AVDK і LTPL.
Індекс УБ залишається в торговельному діапазоні 2000-2100 пунктів, який є рівнем опору середньострокового періоду. "Враховуючи те, що корекція на зовнішніх майданчиках на даний момент не є проявом зміни локального тренду (ключові ризики залишаються на стороні ситуації на європейському борговому ринку), поки Індексу удається стримуватися вище за рівень в 2000 пунктів, ми продовжуємо вірити в обмежений, але все таки потенціал зростання українських акцій", - зазначив аналітик iTrader.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас