Експерт: Затишшя у Європі може тривати недовго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Затишшя у Європі може тривати недовго

Фондовий ринок
1509
Затишшя на європейських фондових майданчиках, яке зараз спостерігається, може продовжитися недовго.
Таку думку висловив стратег компанії Astrum Investment Management Костянтин Литвин.
Він вважає, що "Іспанія має високі шанси втратити кредитний рейтинг ААА, враховуючи становище регіональних банків, які повинні рефінансувати мільярди євро боргів в 2010 році, що погіршується, а доступ до міжнародних боргових ринків для них з недавнього часу практично неможливий". Тому гравцям ринку слід бути гранично обережним з ухваленням інвестиційних рішень найближчим часом, попереджає стратег.
Як зазначив Литвин, американські і європейські фондові ринки у вівторок, 15 червня, закрилися упевненим зростанням ключових індексів на тлі зростання замовлень Boeing і підвищення прогнозу світових продажів комп'ютерів. Макроекономічна статистика в США відповідала ринковим чеканням. Індекс активності виробничого сектора штату Нью-Йорк за червень виріс до 19,6 пунктів (трохи нижче за ринкові очікування в 20 пунктів). При цьому компанія Boeing заявила, що збирається збільшити обсяги виробництва нового літака Dreamliner на тлі високого попиту. Це надало підтримку промисловому сектору. Підвищення прогнозу продажів комп'ютерів в світі, у свою чергу, надало підтримку високотехнологічному сектору.
Стратег повідомив, що за підсумками торгів вівторка індекс S&P 500 виріс на 2,35% до 1115 пунктів, а індекс DJ Stoxx 600 підріс на 0,7% до 254 пунктів. Сьогодні в США очікується низка важливих даних з ринку нерухомості, а також статистика з промисловоговиробництва за травень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас