Акімова ризикує повторити сумний досвід Зурабова? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова ризикує повторити сумний досвід Зурабова?

Казна та Політика
589
В Україні доцільно уніфікувати і монетизувати пільги.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сказала на брифінгу в Харкові перший заступник глави Адміністрації Президента України, виконавчий секретар Комітету економічних реформ Ірина Акімова після відкритого засідання Харківського регіонального комітету економічних реформ.
"Принцип уніфікації, переведення в грошову форму соціальних пільг, я думаю, це шлях, яким нам зараз потрібно йти", - сказала Акімова.
За її словами, необхідно якнайшвидше визначитися з формою надання більшості пільг і з категоріями осіб, які мають право на їх отримання. Окрім цього, потрібно сформулювати "єдиний кадастр" всіх державних соціальних виплат.
"Дві складові частини реформи. Перше, які взагалі пільги потрібно давати, пільги з якого приводу потрібно давати. Друге, в якій формі. Класифікація всіх пільг, всіх професійних, не професійних, в єдиний, якщо так можна сказати, кадастр", - підкреслила Акімова.
На думку Акімової, варто перевести більшість нині існуючих пільг на єдиний принцип надання за рівнем доходів на одну людину в домогосподарстві, а також оголосити мораторій на надання нового виду пільг.
"Оголошення мораторію, і це теж записано в програмі, на надання нового виду пільг, якими б вони не були. І третє, це переведення більшості пільг на один принцип. За рівнем доходів ти вимагаєш - ти маєш право на отримання допомоги. Цю допомогу ти можеш використовувати на компенсацію квитків в транспорті, на компенсацію вартості житлово-комунальних послуг", - сказала вона.
Акімова, говорячи про професійні пільги, відзначила, що існує декілька шляхів вирішення цієї проблеми, одним з яких є забезпечення професійних пільг тими організаціями, які їх бажають призначати.
"Залишається питання, чи можуть бути пільги професійні. Питання можна вирішити по-різному. Сказати ні, і прибрати все, що можна, або по-іншому, професійні пільги повинні платити ті організації, які їх хочуть давати", - підсумувала Акімова.
Как відомо, нинішній посол РФ Зурабов був одним з ініціаторів монетизації пільг в Росії. Втілення його ідеї викликало свого часу стихійні мітинги і негативний резонанс в суспільстві.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас