Інвестори і контрагенти сумніваються в майбутньому BP — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори і контрагенти сумніваються в майбутньому BP

Фондовий ринок
657
Bank of America Merrill Lynch наказав своїм трейдерам не вступати в операції з купівлі-продажу нафти і пов'язаних з нею контрактів з британською BP Plc, якщо дата їх закінчення пізніше червня 2011 р.
Наказ для трейдерів прийшов від високопоставленого керівника, за словами джерела агентства Reuters. Він сказав, що співробітникам віднині забороняється брати участь в торгівлі з BP за контрактами тривалістю більше року. Причина такого рішення названа не була, проте очевидно, що таким чином банк прагне обмежити ризики того, що його партнер по бізнесу не зможе виконувати довгострокові зобов'язання.
З моменту аварії на нафтовій платформі в Мексиканській затоці акції BP опустилися на ринку вже на 47%. У вівторок кредитний рейтинг британської компанії був опущений агентством Fitch Ratings відразу на 6 рівнів.
Інвестори вважають, що є 35-процентний шанс для BP Plc оголосити дефолт протягом 5 років, на тлі наростаючої конфронтації з адміністрацією Обами з питання витрат на очищення затоки і виплати компенсацій.
Кредитні дефолтні свопи компанії піднялися у вартості на 68 базисних пунктів на вчорашніх торгах до рекордних 506 пунктів. Спред між прибутковістю річних облігацій BP і американських казначейських облігацій збільшився до 8%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас