Настав момент позбавлення від євро? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Настав момент позбавлення від євро?

Валюта
18005
Інвестори повинні продовжувати проявляти обережність щодо ризикованих активів, таких як євро, оскільки поки немає фактичних свідчень того, що ситуація в Європі значно покращується, або того, що зростання економічної активності в США є таким, що саме себе пітримує, вважає Грег Гіббс, валютний стратег-аналітик RBS.
"Я певно чекаю подальшого істотного зниження євро, бо криза суверенного боргу в єврозоні ще не вичерпала себе", відзначає Гіббс. За його словами, "умови в Європі продовжують погіршуватися, при цьому ринок, швидше за все, продовжить виражати більше стурбованості стосовно поширення кризи на реальну економіку, навіть якщо ситуація з його поширенням на фінансовий сектор не виглядає настільки негативною".
"Я як і раніше вважаю високою вірогідність чергової перевірки на міцність досягнутих нещодавно мінімумів котируваннями акцій і сировинними валютами", - додає він.
Євро може знову зрости до 1,25 долара США, але подальше його зміцнення буде стриманим, оскільки пара не знаходиться у висхідному тренді, говорять валютні стратеги-аналітики Brown Brother Harriman.
"Ми вважаємо, що поточна корекція євро може призвести до досягнення позначки 1,25 долара, але ми як і раніше передбачаємо, що цей рух є корекцією, а не зміною тренду", - відзначають в банку.
Раніше євро досяг двотижневого максимуму по відношенню до долара США - він торкнувся позначки в 1,2350 під час торгів у вівторок, оскільки інвестори стали менше турбуватися борговими проблемами єврозони і звернулися до ризикованіших активів.
Єдина європейська валюта зросла більш ніж на 1% проти долара, продовживши зміцнення з досягнутого минулого тижня чотирирічного мінімуму. Крім того, євро надали підтримку зростання світових фондових індексів і високий попит на боргові цінні папери європейських урядів під час аукціонів по їх розміщенню. Так, індекс Dow Jones Industrial Average додав понад 200 пунктів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас