Фондові індекси України з початку торгів у вівторок зберігають неоднозначну динаміку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси України з початку торгів у вівторок зберігають неоднозначну динаміку

Фондовий ринок
68
Фондові індекси України з часу відкриття майданчиків у вівторок зберігають неоднозначну динаміку з волатильністю в межах 1% від нуля: індекс акцій "Української біржі" (УБ, Київ) станом на 11:25 кч підвищився на 0,73% - до 2021,68 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" (Київ) до цього часу, зберігаючи негативний тренд з моменту відкриття торгів, знизився на 0,26% - до 798,72 пункту.
На думку опитаних агентством "Інтерфакс України" учасників ринку, причиною зниження фондових індексів на відкритті послужило зниження рейтинговим агентством Moody's кредитного рейтингу Греції, а також зниження на тлі даної новини фондових індексів європейських майданчиків.
В той же час чекання з приводу динаміки українських індексів до закриття залишаються оптимістичними.
"Враховуючи нервозність на світових майданчиках, торги можуть проходить з великою волатильністю. Проте вважаємо, що на українському ринку акцій у вівторок збережеться позитивна динаміка", - сказав, коментуючи ситуацію на ринку, головний експерт по роботі з ключовими клієнтами інвестгрупи "Сократ" Антон Левінський.
При цьому основна увага інвесторів у вівторок, на його думку, буде прикута до статистичних даних з Євросоюзу (щодо торгівельного балансу, рівня зайнятості й індексу економічних чекань), а також до даних щодо промислового виробництва і індексу роздрібних цін з Великобританії.
Як повідомив менеджер з торгівлі цінними паперами інвестиційної компанії "БГ Капітал" Дмитро Грубе, на глобальних майданчиках серед українських емітентів найпривабливіше виглядають акції Ferrexpo, котирування якого з ранку зросли приблизно на 2,4% одночасно з іншими виробниками руди.
В лідерах підвищення у вівторок на УБ - акції Нижньодніпровського трубного заводу (+7,9%), шахти "Червоноармійська-Західна №1" (+0,84%) і "Мотор Січі" (+0,41%).
В той же час, як відзначив в коментарі аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, низька торгівельна активність по паперах "Мотор Січі" не дає підстав передбачати про наявність істотного попиту з боку інвесторів.
В лідерах зниження на відкритті були акції Крюковського вагонобудівного заводу (-3,15%), концерну "Стирол" (-2,03%) і "Луганськтепловозу" (-1,88%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас