Уряд США витратив близько $140 млн на ліквідацію наслідків аварії на нафтовій платформі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд США витратив близько $140 млн на ліквідацію наслідків аварії на нафтовій платформі

Казна та Політика
102
Уряд США витратив близько $140 млн на ліквідацію наслідків аварії на нафтовій платформі в Мексиканській затоці, заявив в п'ятницю командуючий Береговою охороною США адмірал Тед Аллен.
Аллен також сказав, що співробітники британської компанії BP повинні протягом 72 годин запропонувати уряду США нові рішення з ліквідації наслідків аварії.
Науковці США дійшли висновку, що з аварійної свердловини в Мексиканській затоці вилилося в два рази більше нафти, ніж повідомлялося раніше. За їх словами, протягом останніх тижнів в затоку потрапляло до 40 тис. барелів нафти щоденно.
Представники BP раніше заявили, що близько 19 тис. барелів щодня витікало в затоку до того, як вони змогли частково зупинити витік нафти. Минулого місяця вони повідомили, що в день з аварійної свердловини витікає близько 5 тис. барелів нафти на день.
Між тим, нафтова пляма вже досягла північно-західного узбережжя Флориди.
За словами офіційних осіб США, нафта потрапила в течію Пердідо Пасс в окрузі Ескамбія, де знаходяться відомі пляжі Пенсаколи.
Представники служби з довкілля охорони Флориди заявили, що "розвідувальні групи" фахівців виявили плями нафтової плівки на північно-західному узбережжі Флориди.
В теперішній час сотні волонтерів займаються очищенням пляжів від нафтової плями. У прибережних водах встановлені штучні плавучі загороди довжиною 82 кілометри.
Виконавчий директор компанії BP Карл-Хенрік Сванберг повинен наступного тижня провести переговори з президентом США Бараком Обамою з приводу ситуації, що склалася.
Як повідомлялося раніше, нафтова платформа компанії BP вибухнула в Мексиканській затоці 20 квітня, після чого почався витік нафти в море, що загрожує найбільшою в історії США екологічною катастрофою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас