Банк "Надра" отримав згоду 75% власників єврооблігацій на реструктуризацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Надра" отримав згоду 75% власників єврооблігацій на реструктуризацію

Казна та Політика
1162
Банк "Надра" (Київ) отримав згоду 75% власників єврооблігацій на реструктуризацію, згідно з якою власники, які прийняли пропозицію до 14 червня, зможуть обміняти свої старі папери на новий семирічний випуск з купоном в 8% річних і з амортизацією з кінця третього року, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" учасники ринку.
Як повідомила агентство аналітик інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Марія Рєпко, пославшись на джерела на ринку, 14 червня більше 75% власників євробондів банку "Надра" відправили інструкції по голосуванню на підтримку пропозиції банку про реструктуризацію паперів.
Дану інформацію підтвердив аналітик інвесткомпанії "Фенікс Капітал" Дмитро Бородай.
Як відзначив експерт, достатня для проведення реструктуризації кількість власників прийняла пропозицію у встановлені терміни, тому збори 16 червня лише формально підтвердять успішне завершення реструктуризації бондів банку на $175 млн.
Раніше повідомлялося, що згідно з умовами реструктуризації, власники, які встигли відправити згоду до 14 червня, з кожної $1000 номінальної вартості старої облігації отримають $426,14 в новому папері, а також 10,28% номіналу як премію за згоду.
Збори власників єврооблігацій, на яких реструктуризація паперів має бути остаточно затверджена, призначені на 16 червня.
Крім того, як повідомлялося, до 21 червня банку необхідно отримати згоду на реструктуризацію боргу від решти кредиторів - іноземних банків і експортних агентств, аби мати можливість залучення додаткового капіталу в держави.
В той же час, як вважає Рєпко, навіть за умови успішної реструктуризації боргу банк може бути ліквідований, відзначивши при цьому, що інвестор і уряд можуть не досягти компромісу в питанні збільшення статутного капіталу банку.
Банк "Надра" влітку 2008 року розмістив трилітні єврооблігації на $175 млн з погашенням в 2010 році. В цілому, за даними Національного банку України (НБУ), зовнішня заборгованість банку складає понад $800 млн.
Проблемний банк "Надра" претендує на рекапіталізацію за участю держави. Завершення переговорів із зовнішніми кредиторами про реструктуризацію заборгованості є одним з ключових умов для цього.
В НБУ вважають, що фінансова установа зможе виконати умови для проведення рекапіталізації за рахунок бюджетних коштів. При цьому, за даними НБУ, кредитно-фінансова установа в цілому реструктуризувала понад 70% сукупної заборгованості.
В травні 2010 року експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків визнала можливою бюджетну капіталізацію банку "Надра" після завершення повномасштабної реструктуризації зовнішнього боргу фінустанови: розглядається можливість вкладення в банк 10 млрд грн. на умовах майже паритетних часток держави і приватного інвестора.
Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo (Швейцарія), власник Group DF (Австрія) Дмитро Фірташ також в травні заявив, що може стати інвестором банку "Надра" вже в травні-червні 2010 року і готовий вкласти 5 млрд грн. на паритетних початках з державою.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. З лютого-2009 в банці працює тимчасова адміністрація Нацбанку: її повноваження подовжені до лютого-2011. Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2010 року за розміром загальних активів банк "Надра" займав 11-е місце (25,08 млрд грн., або 2,9% від загального обсягу за системою банків) серед 175 діючих фінустанов.
В 2010 році на рекапіталізацію банків пропонується направити за рахунок держкоштів до 30 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас