Мінфін Греції критикує зниження рейтингу країни агентством Moody’s — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції критикує зниження рейтингу країни агентством Moody’s

Казна та Політика
344
Зниження суверенного рейтингу Греції агентством Moody’s не враховує зусилля Афін з виходу з кризи, "жодним чином не відображає ні прогрес, досягнутий в останні місяці, ні перспективи, які відкриваються завдяки бюджетному оздоровленню і поліпшенню конкурентоспроможності країни", заявило грецьке Міністерство фінансів.
Moody’s знизило довгостроковий кредитний рейтинг Греції, яка переживає тяжку боргову кризу, на чотири рівні - з "А3" до "Вa1" зі "стабільним" прогнозом. Держава опинилася в травні на межі дефолту, від якого його врятували стабілізаційні кредити ЄС і МВФ. Уряд реалізує антикризову програму в обмін на не менше ніж трирічну зовнішню підтримку, яка може скласти понад 110 млрд євро.
Грецький Мінфін підкреслює, що показники країни істотно покращилися в останні місяці і, таким чином, в пониженні її рейтингу не було необхідності. Так, бюджетний дефіцит скоротився в січні-травні на 40% в порівнянні з аналогічним торішнім періодом, а збори одного з основних податків - ПДВ - зросли на 6%, тоді як в 2009 році за той же відрізок часу впала на 11%.
Всі інші структурні реформи, передбачені меморандумом про співпрацю Греції з МВФ і ЄС, виконуються в нормальному режимі, а багато хто з них навіть випереджає графік, стверджує Мінфін.
"Незважаючи на збільшення боргу, очікується, що він почне зменшуватися в 2013 році - і, можливо, раніше, якщо для цього будуть сприятливі умови", - йдеться в заяві.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас