Янукович хоче створити фонд охорони Львова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович хоче створити фонд охорони Львова

Казна та Політика
133
Президент України Віктор Янукович пропонує створити Добродійний фонд із охорони культурної спадщини Львова. Про це йдеться у розширеному дорученні президента з проблема Львівської області, повідомили в прес-службі президента.
"Відновлення старовинної частини Львова, на думку президента, даремна справа без активної фінансової і організаційної участі уряду. Янукович своїм дорученням уряду ініціював створення Добродійного фонду з охорони культурної спадщини Львова. Цей фонд, на його думку, координуватиме політику центру і регіону, спрямовану на наближення Львівського архітектурного ренесансу", - підкреслили в прес-службі глави держави.
У своєму дорученні президент запропонував членам уряду відпрацювати питання передачі пам'яток архітектури і містобудування міста в сферу управління Міністерства регіонального розвитку і будівництва. Крім того, Янукович запропонував створити Державний історико-архитектурний заповідник "Галицька корона". На думку президента, це дозволить захистити львівські історичні пам'ятки від руйнувань і забезпечити своєчасне фінансування реставраційних робіт.
Одним із перших реальних проектів глава держави визначив комплексну реконструкцію і реставрацію будівель Львівського Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької. "Слід нагадати, що колишній прем'єр Юлія Тимошенко рекламувала розпорядження свого Кабміну відносно цього театру ще в листопаді 2008 року, але, на жаль, не в змозі була його виконати. Для Януковича така легковажність є недопустимою", - заявили в прес-службі.
Глава держави доручив уряду до 1 серпня поточного року представити затверджений план робіт і відразу ж приступити до його виконання. <.p>
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас