Янукович запропонував парламенту відмовитись від ослаблення обмежень на валютне кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович запропонував парламенту відмовитись від ослаблення обмежень на валютне кредитування

Валюта
913
У Верховній Раді зареєстровано законопроект (№6517), яким пропонується внести зміни до закону про внесення поправок до податкового законодавства (№6337), відмовившись, серед іншого, від ослаблення обмежень на валютне кредитування. Ініціатором законопроекту виступив президент України Віктор Янукович.
"Прийняття проекту закону обумовлене необхідністю усунення норми, яка перешкоджає належному виконанню Нацбанком України своїх конституційних функцій", - наголошується в записці пояснення до законопроекту.
За документом, передбачається відміна норми відносно доручення Нацбанку встановлювати коефіцієнт резервування (за ступенем ризику) з кредитних операцій банків в іноземній валюті позичальникам, що не мають джерел надходження валютної виручки, із заборгованості, яка визнана стандартною, субстандартною або "під контролем", в розмірі не більше 3%.
Як повідомлялося, прийнятий парламентом в травні-2010 закон №6337 підписаний главою Верховної Ради, тоді як інформація про підписання цього документа главою держави доки відсутня.
Цим законом передбачається, зокрема, ослаблення обмежень на валютне кредитування, введених наприкінці 2008 року для протидії кризовим явищам в банківському секторі.
Проти прийняття цієї норми виступав центральний банк: за його оцінкою, реалізація цієї ініціативи призведе до стимулювання зростання валютних позик, не дивлячись на негативний досвід фінансової кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас