Азаров: Переговори з МВФ затягуються через недовіру до уряду України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Переговори з МВФ затягуються через недовіру до уряду України

669
Переговори України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про початок нової програми затягуються через недовіру Фонду до Києва, викликану невиконанням колишнім керівництвом країни своїх обіцянок, вважає прем'єр-міністр Микола Азаров.
"Жодна з умов попередньої програми, яку підписував попередній уряд і президент, не було виконано. А гроші надходили. І МВФ втратив довіру до влади України і уряду, і в цьому основна складність переговорів", - сказав він в ефірі програми "Іспит влади" на "Першому національному" в понеділок.
За його словами, уряд, зокрема, намагається довести реалістичність закладеного в держбюджеті-2010 дефіциту 5,3% валового внутрішнього продукту (ВВП) і своє прагнення утримати дефіцит в цих межах, відзначаючи, що за підсумками п'яти місяців дефіцит склав 1,4% ВВП.
Як вважає М.Азаров, колишній уряд і не намагався виконувати те, що обіцяв МВФ, зокрема підвищувати тарифи для населення.
"Вона була дуже довірливою", - додав М.Азаров, говорячи про Джейлу Пазарбазіолу, яка очолювала до січня цього року місію Фонду в Україні.
Азаров підкреслив, що програма співпраці з МВФ, за якою Україна в 2008-2009 роках отримала близько $11 млрд, була припинена восени минулого року, а зараз йде робота над новою програмою з новими умовами.
"Надалі не діятимемо так бездумно, як наші попередники", - заявив М.Азаров.
За його словами, вимоги МВФ є розумними, і уряд сам розділяє такі позиції, зокрема, про необхідність обмежити дефіцит бюджету і Пенсійного фонду, вивести "Нафтогаз України" на прибуткову роботу і привести тарифи у відповідність із собівартістю.
Азаров оптимістично налаштований з приводу перспектив затвердження нової програми, не дивлячись на складність переговорів із МВФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас