Аналітики: За підсумками минулого тижня долару США не вдалося зміцнитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: За підсумками минулого тижня долару США не вдалося зміцнитися

Валюта
522
За підсумками минулого тижня долару США, як і іншим валютам-притулкам, не вдалося зміцнитися по відношенню до більш високодохідних валют. Як відзначають аналітики X-Trade Brokers Ukraine, підтримку ризиковим активам надали досить оптимістичні дані щодо Єврозони, що публікувалися протягом тижня, вербальні інтервенції глав ЄЦБ і ФРС, а також підвищення попиту на сировину і фондові індекси.
Відзначимо найбільш значимі події і публікації минулого тижня. Так, в понеділок публікувалися індикатор упевненості інвесторів від Sentix щодо Єврозони в цілому, що показав менше, ніж очікувалося зниження -4.1, а також обсяг виробничих замовлень Німеччини, що зріс до рівня 2.8% м/м, який не сприяв збільшенню попиту на єдину валюту і високодохідні валюти в цілому.
У вівторок на валютному ринку Forex не спостерігалося значимих рухів за відсутності важливої статистики щодо Штатів. Більшість учасників ринку зайняли вичікувальну позицію ще і тому, що в середині поточного місяця витікають терміни експірації великих обсягів опційних контрактів, які в даний момент стримують подальше зміцнення валюти США.
В середу високодохідні валюти демонстрували помірне зростання по відношенню до долара США. При цьому деяку підтримку конкурентам долара надали декілька факторів.
Так, президент ФРБ Сан-Франциско Джанет Йелен заявила, що, незважаючи на те, що "в світовій економіці намітилися помітні поліпшення", проте "загроза стабільності все ще залишається". Ці оцінки були дані на тлі заяв деяких експертів, що почастішали останнім часом, про неминучість другої хвилі кризи. Так, на її думку, загроза стабільності відновлення глобальної економіки йде, перш за все, від структурних диспропорцій у фінансовому секторі, реформа якого давно назріла.
В четвер основні конкуренти долара продовжили зміцнення по відношенню до американської валюти під впливом низки чинників. До них можна віднести зростання попиту на сировину і дорогоцінні метали, підвищення Резервним Банком Нової Зеландії процентної ставки і деяким ослабленням інформаційного тиску стосовно фіскальних дефіцитів деяких країн Єврозони. Четвер був досить насичений в новинному плані. З ключових новин варто виділити вже згадуване рішення щодо процентної ставки.
Резервного Банку Нової Зеландії, яка була підвищена на 25 базисних пунктів, зниження рівня безробіття в Австралії в травні до 5,2% в порівнянні з 5,4% місяцем раніше, при цьому прогнозувалася незмінність показника. Що стосується новин в Європейську сесію, то тут публікувався остаточний індекс споживчих цін щодо Німеччини, який зріс в травні +0,1%, що збіглося з прогнозом і попередньою зміною. Крім того, сьогодні проходили засідання центральних банків Єврозони і Англії, які були залишені на колишніх рівнях.
В п'ятницю валюті США вдалося трохи скоректуватися в парах з основними конкурентами, проте її зміцнення носило швидше технічний характер зважаючи на закриття коротких позицій по долару. Варто відзначити, що поточне зміцнення ризикових валют може носити короткочасний характер, бо на даний момент будь-яка негативна інформація щодо країн Єврозони сприймається ринком як привід для продажів. І в той же час позитивні новини часто ігноруються ринком, що дозволяє передбачити подальше зміцнення долара, або перехід до "бічного" руху валютних пар.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас