Україна втратила близько 6 млн дол. від повернення авіаквитків під час "вулканічної" кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна втратила близько 6 млн дол. від повернення авіаквитків під час "вулканічної" кризи

Казна та Політика
208
Українські авіакомпанії втратили близько $6 млн від повернення квитків пасажирам під час поширення хмари вулканічного попелу над територією Європи, повідомив генеральний директор Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) Джованні Бізіньяні.
"Загальна кількість збитків авіакомпаній під час "вулканічної" кризи складає $1,8 млрд, тоді як в Україні перевізники втратили $6 млн від повернення квитків", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю увечері в Києві.
За словами Бізіньяні, втрати авіаліній від хмари вулканічного попелу підпадають під розділ законодавства Європейської Комісії під назвою "Компенсація від природних катаклізмів".
"Єврокомісія згодна з тим, що за втрати під час цього періоду потрібно виплачувати певну компенсацію. Вона звернулася до влади різних держав, після чого авіакомпанії повинні надати уряду обсяги збитків, а уряд повинен їх компенсувати. Завдання Єврокомісії - показати, що це дозволено зробити, проте розмір компенсації і рішення про її виплату приймає уряд", - сказав він.
Як повідомлялося, виверження вулкана Ейяфьятлайокудль в Ісландії привело до скасування безлічі авіарейсів і зупинки роботи десятків аеропортів, внаслідок чого авіакомпанії зазнали колосальних збитків.
Членами IATA є близько 230 авіакомпаній, що в цілому забезпечують 93% авіаперевезень у світі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас