Мексиканський магнат побудує найбільший у Латинській Америці музей образотворчих мистецтв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мексиканський магнат побудує найбільший у Латинській Америці музей образотворчих мистецтв

Казна та Політика
144
Найбагатша людина в світі, магнат Карлос Слім побудує в мексиканській столиці найбільший в Латинській Америці музей образотворчих мистецтв.
Про це повідомив журналістам Альфонсо Міранда, директор музею ім. Соумайя.
Музей образотворчих мистецтв буде побудований на кошти мексиканського мільярдера в 2011 році. На його шести поверхах розмістяться виставкові зали загальною площею понад 17 тисяч квадратних метрів.
В новому музеї Карлос Слім розмістить майже половину своєї колекції, яка налічує понад 66 тисяч унікальних експонатів.
Основу майбутньої експозиції складуть 300 робіт знаменитого французького скульптора Огюста Родена, одного з основоположників імпресіонізму в скульптурі.
Вважається, що після Франції найбагатшу колекцію Родена має Слім. Зокрема, йому належать Мислитель і Поцілунок - одні з найвідоміших скульптур Огюста Родена, створені в період з 1880 по 1886 роки.
Відвідувачі музею зможуть також побачити роботи Рубенса, Ель Греко, Леонардо да Вінчі, Аугусто Ренуара, Клода Моне, Пікассо, Дієго Рівьєри.
"Новий музей буде відкритий для відвідувачів безкоштовно. Він дасть можливість ознайомитися з рідкими роботами, що знаходяться в даний час в приватній колекції Сліма", - відзначив Альфонсо Міранда.
Нагадаємо, Мексиканець Карлос Слім за підсумками 2009 року став найбагатшою людиною в світі, відтіснивши на другу позицію Біла Гейтса. Титан телекомунікаційного ринку став першим в історії рейтингу неамериканцем, що піднявся на вершину піраміди мільярдерів за останніх 16 років. Розмір його статку, за оцінкою видання, 53,5 мільярда доларів. За рік він збільшився на 18,5 мільярда доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас