Янукович: Кредит, отриманий Україною від Росії, піде на будівництво двох атомних енергоблоків і заводу з виробництва ядерного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Кредит, отриманий Україною від Росії, піде на будівництво двох атомних енергоблоків і заводу з виробництва ядерного палива

Енергетика
379
Кредит в $2 млрд, отриманий Україною від Росії, буде використаний для будівництва двох атомних енергоблоків і заводу з виробництва ядерного палива. Про це повідомив президент України Віктор Янукович в ефірі телеканалу "Інтер".
"Перш за все, у нас є 3 об'єкти, по яких зараз йде активна співпраця. Це будівництво двох енергоблоків атомних в Хмельницькому і Рівному. Друге - будівництво заводу з виробництва ядерного палива", - сказав він.
При цьому В.Янукович уточнив, що Україна самостійно будуватиме атомні енергоблоки, і Росія погодилася на такі умови.
В той же час в питанні будівництва заводу з виробництва ядерного палива Україна, за словами В.Януковича, запропонувала Росії будувати його "на трьох" - за участю Росії і Казахстану.
В.Янукович повідомив, що під час двосторонньої зустрічі в Стамбулі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним сторони обговорили ініціативу України про приєднання нашої країни до участі в будівництві аналогічного заводу в Ангарську (Росія).
"Ми готові бути третьою стороною - засновниками цього товариства і співвласниками заводу в Ангарську, тому що саме цей завод поки поставлятиме ядерне паливо в Україну", - сказав він.
Глава української держави також відзначив, що завод, який буде побудований в Україні, зможе поставляти ядерне паливо не лише на українські атомні енергоблоки, але і на Європу.
Крім того В.Янукович підкреслив, що під час зустрічі з Володимиром Путіним обговорювалося питання співпраці в області авіабудування.
"Ми відзначили прогрес. Буде там одна можливість запросити президентів країн СНД і продемонструвати їм зараз можливості українського літакобудування, де ми разом з Росією будуємо вже деякі моделі", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас