За статистикою у Греції стало краще — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За статистикою у Греції стало краще

Казна та Політика
587
Після подій, що потрясли цю країну, а разом з нею і всю Європу, до повідомлень грецьких статистиків дехто почав ставитись із скепсисом, враховуючи, що деякі колишні публікації, як згодом з'ясувалося, були, м'яко кажучи, "не зовсім точними".
Але в хороше завжди хочеться вірити. Міністерство фінансів країни щойно опублікувало порівняно мажорний прес-реліз про нинішню ситуацію в економіці Грецької Республіки.
Повідомляється про скорочення бюджетного дефіциту на 38,8%, тоді як схвалена ЄС антикризова програма передбачає скорочення цього показника на 35,1%. За свіжими даними мінфіну, в січні-травні 2010 року дефіцит склав 8,97 млрд. євро проти 14,66 млрд. за аналогічний період минулого року.
"Бюджетних результатів перших п'яти місяців 2010 року досягнуто завдяки як скороченню витрат, так і зростанню доходів. Цього вдалось досягти ще до того, як повністю дали результати додаткові заходи, прийняті в березні і травні", - говориться в заяві міністерства.
Національна статистична служба заявила, що в березні цього року безробіття, за її даними, знизилося до 11,6%, тобто в Греції стало на 26 тис. безробітних менше.
За словами прем'єр-міністра Греції Георгіоса Папандреу, найгірше для економіки країни позаду. "Ми на шляху до нормальної фінансової і податкової ситуації, головні небезпеки залишилися у минулому", - сказав він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас