Українські індекси з ранку в п'ятницю зберігають висхідний тренд останніх 2 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси з ранку в п'ятницю зберігають висхідний тренд останніх 2 днів

Фондовий ринок
152
Фондові майданчики України з ранку в п'ятницю демонструють позитивну динаміку, зберігаючи зростання третій день поспіль: індекс акцій "Української біржі" за станом на 10:50 кв виріс на 0,33% - до 1934,89 пунктів, фондовий індекс "ПФТС" - на 0,16%, до 772,07 пунктів.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" В'ячеслав Орлюк, український ринок на тлі зовнішньої позитивної динаміки в першій половині дня в п'ятницю, ймовірно, показуватиме зростання. Серед зовнішніх позитивних новин експерт відзначив закриття упевненим зростанням американських фондових майданчиків (індекс Dow-Jones підвищився на 2,76%, S&P - на 2,95%, Nasdaq - на 2,71%), тижневі максимуми на азійських фондових майданчиках і зростання котирувань на американські ф'ючерси.
"Разом з тим, в другій половині дня, у переддень вихідних, дуже можлива фіксація частиною інвесторів прибутку, отриманого в останні дні", - зазначив В.Орлюк.
Крім того, за словами експерта, інвестори чекають статистичних даних із роздрібних продажів у США, а також індексу довіри споживачів в США, що розраховується економістами університету Мічигану.
Разом з тим, як зазначив агентству аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванішин, учасники ринку в п'ятницю націлені на обережні покупки, про що свідчить середня активність на ринку з ранку.
При цьому, за його словами, підйом американських ринків напередодні більш ніж на 2,5% не надає очікуваної підтримки українському ринку.
В лідерах зростання на відкритті в п'ятницю на УБ найбільш ліквідні папери на ринку - "Мотор Січ" (+1,12%), Укрсоцбанк (+0,67%) і "Центренерго" (+0,57%).
В лідерах зниження акції "УкрАВТО" (-8,73%), "Луганськтепловозу" (-3,86%) і "Богдан Моторс" (-2,78%).
В секції термінового ринку FOUX активність тримається на низькому рівні. Укладено три операції з контрактом UX-6.10 на суму 21 тис. грн.
На фондовому ринку "ПФТС" в п'ятницю з ранку найбільша активність спостерігалася серед паперів внутрішньої державної позики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас