КМДА виявилась під пресом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА виявилась під пресом

Казна та Політика
705
Столична влада розпочала практичне виконання рішення про оптимізацію структури Київської міськдержадміністрації (КМДА). У Київраді переконані: виконання урядової ініціативи не призведе до кардинальних змін роботи виконавчої влади. Зате шляхом ротацій прибічники президента зможуть забезпечити представникам Партії регіонів крісла в апараті столичної влади.
КМДА почала проводити скорочення в лавах своїх структурних підрозділів. В рамках виконання ініційованого Кабміном рішення Київради про оптимізацію структури виконавчого органу Київради почалася реорганізація Головуправління охорони здоров'я і медичного забезпечення. Вчора Київрада офіційно оголосила про намір звільнити начальника Головуправління Людмилу Качурову. Відзначимо, торік представники Партії регіонів в міськраді ініціювали звільнення пані Качурової з огляду на те, що в столиці склалася критична ситуація в медичній сфері.
Нагадаємо, раніше міськрада прийняла рішення про скорочення кількості структурних підрозділів головного органу виконавчої влади з 50 до 37. Згідно з рішенням, кількість головних управлінь була скорочена з 35 до 26, а управлінь - з 11 до семи. Кілька управлінь буде перейменовано. Щоб виконати урядову постанову №791 від 3 вересня 2008 р., за словами заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, штат чиновників планується зменшити на 269 осіб.
Зазначимо, що в рамках виконання доручення віце-прем'єра Володимира Сивковича працівники міліції порушили 13 кримінальних справ за фактом порушення чиновниками КМДА законодавства, у тому числі справу було відкрито і на Качурову. Крім того, кримінальні справи заведені на начальників: Головуправління комунальної власності, Головуправління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища, Головуправління зв'язку, інформатизації і захисту інформації КМДА. Слідство доки продовжується.
При цьому в Головному управлінні держслужби дійшли висновку, що чверть штату КМДА не відповідає посадам. Серед основних порушень - відсутність вищої освіти і досвіду роботи. Як з'ясувалося, на момент працевлаштування імена більшості претендентів на крісла київських чиновників не були погоджені з Кабміном.
Уряд має намір контролювати столичну владу не лише за допомогою правоохоронних органів. До процесу будуть підключені і кияни. Вчора за ініціативою Міністерства економіки з метою визначення проблем міста і вивчення думки жителів столиці про ефективність діяльності органів виконавчої влади і органів місцевої самоврядності Києва в столиці відкрилося десять громадських приймалень.
"Порушення кримінальних справ - один з важелів тиску, за допомогою якого чиновники більш охоче пишуть заяви про звільнення за власним бажанням. При цьому влада використовує і адміністративні важелі пресу на команду мера: впливають на проходження тих або інших рішень в сесійній залі", - повідомив в коментарі представник Блоку Віталія Кличка в Київраді Дмитро Андрієвський.
На його думку, ті чиновники, які зможуть домовитися з представниками президентської вертикалі влади, збережуть за собою крісла. Домовлятися в першу чергу столичній владі знадобиться із представником Кабміну в Київраді Миколою Білоблоцьким і самим прем'єром Миколою Азаровим, який "останнім часом активно включився в перерозподіл владних повноважень в столиці".
З цієї причини більшість керівних кадрів КМДА виявилися в підвішеному стані.
Як повідомило джерело в Київраді, сьогодні переговори за збереження свого місця активно веде начальник Головуправління охорони культурної спадщини КМДА Руслан Кухаренко. Загроза звільнення нависнула також над керівником Головного управління земельних ресурсів Юрієм Кулаковським, а також в.о. голови Головуправління столиці з містобудування, архітектури і дизайну Сергієм Броневицьким.
"Навряд чи мерові Леоніду Черновецькому удасться відстояти свого нинішнього заступника Дениса Басса", - прогнозує представник Блоку Литвина Юрій Курінний. В цілому, за його словами, штат столичних чиновників буде скорочений людей на двадцять, не більш. В основному будуть ротації. Ідея реорганізувати структуру КМДА, на думку депутата, хороша, але робити це потрібно кардинально - з розділенням повноважень і зміною підходу при підборі кадрів. "Кадровий склад столичної влади потрібно формувати не за партійними списками, а за професійними характеристиками", - зазначив пан Курінний.
При цьому як в опозиції, так і в лавах прибічників мера вважають: причиною ініціативи Кабміну оптимізувати структуру КМДА є не так скорочення штату виконавчої влади, як його оновлення шляхом розставляння потрібних кадрів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас