Опозиція викличе Бойка на допит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція викличе Бойка на допит

Казна та Політика
277
Прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв заявляє, що опозиція ініціюватиме звіт міністра палива і енергетики Юрія Бойка у Верховній Раді у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу про повернення газу RosUkrEnergo. Про це він повідомив на засіданні опозиційного уряду.
"Є відоме рішення, яким фактично оббирають бюджет держави, що фактично ставить на грань банкрутства НАК "Нафтогаз Україні". Ми виступаємо з пропозицією на 19 червня заслухати людину, що має пряму причетність до RosUkrEnergo, людину, чиї підписи стоять під документами RosUkrEnergo, - міністра палива і енергетики пана Бойка", - сказав Соболєв.
8 червня Стокгольмський арбітражний трибунал виніс ухвалу в ході тривалої суперечки між компанією RosUkrEnergo AG (Швейцарія) і НАК "Нафтогаз України" про експропріацію "Нафтогазом" в січні 2009 року 11 мільярдів куб. м газу, що належав RosUkrEnergo.
До того ж, Стокгольмський арбітражний трибунал постановив, що RosUkrEnergo отримає від "Нафтогазу" додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 мільярдів куб. м газу як неустойку за порушення умов контракту.
Це рішення є наступним після прийнятого рішення Стокгольмського арбітражного трибуналу від 30 березня 2010 року про відшкодування RosUkrEnergo близько 200 мільйонів доларів за різні порушення "Нафтогазом" умов контрактів постачання, транзиту і зберігання газу. Це, раніше прийняте рішення, також набирає чинності і тому вказана вище сума має бути тепер виплачена RosUkrEnergo як частина цього нового рішення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас