Аналітики: За підсумками року ВВП збільшиться на 4,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: За підсумками року ВВП збільшиться на 4,5%

Казна та Політика
258
За підсумками року валовий внутрішній продукт збільшиться на 4,5%, вважають аналітики інвестиційної компанії Phoenix Capital.
"Українська економіка на початку 2010 р. відновлювалася високими темпами - в першому кварталі зростання ВВП склало 4,8% р-р. Очікується, що за підсумками року валовий внутрішній продукт збільшиться на 4,5%. Відновлення світової економіки сприяло зростанню українського експорту. В результаті промислове виробництва за січень - квітень зросло на 12,6%. Показники зростання виробництва в машинобудуванні, металургії і хімічній промисловості стали найвищими за останні декілька років. В цілому очікується, що промисловість в 2010 р. додасть 11,5% р-р.
Зокрема, варто чекати хороших результатів у машинобудівному секторі, продукція якого в основному експортується до Росії - цьому сприятиме відновлення співпраці між двома країнами. Зростанню виробництва на коксохімічних заводах сприятиме дефіцит продукції на зовнішніх ринках, а також наявність великої кількості виробничих потужностей в Україні. У сільському господарстві, яке найменш постраждало від кризи в 2009 р., в 2010 р. очікується зростання на рівні 4% г-г. Двигуном в агробізнесі стане відкриття ринку землі до 2012 р., передбачене Програмою економічних реформ.
Платіжний баланс на початку 2010 р. істотно покращився, дефіцит, що спостерігався впродовж декількох минулих років, змінився невеликим профіцитом в січні-квітні. Ми вважаємо, що в 2010 р. сальдо платіжного балансу буде практично збалансованим. Крім того, показники фінансового рахунку свідчить про значне надходження капіталу в березні і квітні, що характеризує зростання упевненості інвесторів в Українській економіці. Баланс зовнішньої торгівлі і надходження іноземного капіталу сприяли збереженню стабільності курсу гривні. Національний банк України має намір зберегти стійкий курс, дозволивши лише незначні коливання.
Протягом останніх півтора років темпи інфляції в Україні постійно скорочувалися. Інфляція знизилася до 9,7% р-р в квітні на тлі стабільного курсу національної валюти, низьких показників зростання грошових агрегатів, скорочення державних витрат і помірного зростання вжитку. Враховуючи, що грошові показники залишаться низькими, а відновлення внутрішнього попиту відбуватиметься поступово, ми чекаємо, що інфляція знизиться до 10% в грудні 2010 р.", - говориться в аналітичному огляді компанії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас