У Азарова вигадали "протиску" для безпритульних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Азарова вигадали "протиску" для безпритульних

Казна та Політика
375
Кабінет Міністрів на засіданні схвалив проект змін до Закону України "Про основи соціального захисту безпритульних громадян і безпритульних дітей".
Зокрема проектом пропонується здійснювати облік безпритульних осіб за місцем їх перебування на підставі особистого звернення або виявлення таких осіб, повідомляє департамент інформації і масових комунікацій Секретаріату КМУ. Для цього органами місцевої самоврядності і місцевими органами виконавчої влади будуть утворені спеціальні центри обліку. Згідно із законопроектом відповідні центри можуть створювати і громадяни або добродійні організації. Відповідно до законодавства, у складі інших соціальних служб можуть утворюватися структурні підрозділи (бюро, відділення і тому подібне) без створення юридичної особи, яка вестиме облік безпритульних осіб.
Крім того, встановлюється процедура отримання і відновлення документів, які засвідчують особу безпритульного громадянина. Пропонується, що реєстрація місця проживання або місця перебування здійснюватиметься органом реєстрації за розташуванням центру обліку або відповідного закладу, де безпритульному надається тимчасовий притулок.
Проектом також передбачається встановлення відповідальності за порушення вимог законодавства відносно соціального захисту безпритульних осіб і безпритульних дітей. В уряді вважають, що такі законодавчі зміни дадуть можливість поліпшити надання соціальних послуг безпритульним.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас