ФРС: Економічна ситуація у США поступово покращується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС: Економічна ситуація у США поступово покращується

Казна та Політика
278
Економічна активність в США зросла в травні 2010 року, але побоювання, пов'язані з борговою кризою в Європі, підірвали довіру. Про це свідчить Бежева книга ФРС. "Економічна активність продовжила поліпшення з часу минулої доповіді зі всіх 12 округів ФРС, проте багато округів назвали теми зростання скромними", - повідомив Центробанк.
В доповіді, інформація для якої була зібрана до 28 травня, говориться, що споживчі і ділові витрати збільшуються, ситуація на ринку праці помалу покращується, а інфляція залишається під контролем. Нова Бежева книга підкріпить обіцянку ФРС утримувати ключову ставку на виключно низькому рівні протягом довгого часу. Центробанк використає цю доповідь на засіданні в червні і, швидше за все, залишить ключову ставку незмінною.
Фінансова активність практично не змінилася з часу публікації минулої Бежевої книги в квітні, хоча в деяких регіонах компанії повідомили про підвищення попиту на комерційні кредити.
Якість кредитів стабілізується або поступово покращується в більшості округів, але це "залишається проблемою для банків із значними вкладеннями в нерухомість". ФРС також зазначила, що ділові кола побоюються негативного впливу на фінансову і ділову обстановку з боку бюджетних проблем в Європі, і додала, що невизначеність зростає. Що стосується інфляції, то зарплатовий тиск залишається обмеженим, хоча Сан-Франциско повідомив, що тиск на витрати з винагород працівникам дещо підвищився. Ціни на товари і послуги в цілому не змінилися.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас