Потужність газогону "Південний потік" на першому етапі складе 31 млрд кубометрів газу на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потужність газогону "Південний потік" на першому етапі складе 31 млрд кубометрів газу на рік

Казна та Політика
130
Потужність газопроводу "Південний потік" на першому етапі складе 31 млрд кубометрів газу на рік з можливим збільшенням до 63 млрд кубометрів. Про це говориться в презентації, опублікованій на сайті "Газпрому".
Відповідаючи на питання журналістів, скільки гілок газопроводу планується побудувати, перший заступник начальника департаменту із транспортування, підземного зберігання і використання газу Сергій Алімов сказав, що 31 млрд кубометрів - це продуктивність однієї з двох труб, а точніші показники потужності газопроводу залежатимуть від попиту на газ на цільових ринках.
Спочатку "Газпром" і Eni домовилися про те, що потужність морської ділянки газопроводу "Південний потік" складе 31 млрд кубометрів газу на рік. Пізніше сторони домовилися про можливість збільшення потужності газопроводу до 47 або 63 млрд кубометрів залежно від техніко-економічного обгрунтування.
Газогін "Південний потік", завдання якого обійти ризикованих транзитерів, повинен пройти від чорноморського узбережжя Росії до Болгарії, а потім до Італії та Австрії.
Росія вже підписала міжурядові угоди про реалізацію проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією, Австрією. "Газпром" вже створив спільні підприємства з реалізації проекту із Сербією та Угорщиною.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас