Банки Росії та індії активізують розрахунки в рублях та рупіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Росії та індії активізують розрахунки в рублях та рупіях

Валюта
179
Російські та індійські банки мають намір активно використовувати при розрахунках національні валюти, при цьому від доларових розрахунків зовсім відмовлятися не збираються. Про це, як передає РИА Новости, повідомив в середу журналістам радник голови ЦБ РФ Олександр Потьомкін.
"Наша завдання - активізувати використання для розрахунків національних валют. Це не означає, що долар із розрахунків буде витіснений", - сказав він, підводячи підсумки роботи підгрупи з банківських і фінансових питань російсько-індійської міжурядової комісії з торговельно-економічної, науково-технічної і культурної співпраці, яка протягом тижня проходила в Нижньому Новгороді. За його словами, зараз Росія вже веде розрахунки в рублях з країнами СНД і ЄВРАЗЕС.
Він пояснив, що індійська сторона дуже уважно поставилась до пропозиції використовувати в розрахунках нацвалюту. "Думаю, що тема отримає подальший розвиток і ми побачимо відкриття кореспондентських рахунків між російськими і індійськими банками в рублях і рупіях", - зазначив він, при цьому не уточнивши можливі терміни введення таких розрахунків.
В свою чергу, виконавчий директор EXIM Bank of India Харун Рашид Кхан H. R. Khan) також назвав введення розрахунків в нацвалюті однією з головних перспектив російсько-індійського економічного співробітництва. "Історично склалося так, що в основному для розрахунків використовується долар. Зараз ми розглядаємо можливість диверсифікувати порядок розрахунків шляхом використання національних валют. Але долар також залишиться", - підкреслив він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас