У МВФ стурбовані швидким зростанням зовнішнього боргу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ стурбовані швидким зростанням зовнішнього боргу України

Казна та Політика
732
У Міжнародному валютному фонді (МВФ) стурбовані швидким зростанням зовнішнього боргу України, заявив заступник директора Європейського департаменту МВФ Пол Томсен під час зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвиним.
Як повідомляє прес-служба парламенту, Томсен зазначив, що зовнішній борг України зараз складає 40% ВВП, що може негативно вплинути на економічні процеси в країні.
У свою чергу Литвин сказав, що керівництво України усвідомлює цю проблему. При цьому він підкреслив, що будь-які кроки в економічній сфері повинні отримувати підтримку населення. "Розуміючи, що не всі рішення будуть безболісними, ми повинні працювати максимально відкрито, інакше не зможемо вийти на нормальний шлях розвитку", - сказав він.
Спікер сказав, що Україна зацікавлена в продовженні співпраці з МВФ. Для цього необхідно провести великий обсяг роботи.
"Сьогодні є розуміння необхідності здійснення такої спільної роботи разом з президентом і урядом, потрібно приймати серйозні рішення і діяти рішуче, враховуючи кредит довіри до влади, який зараз є".
Литвин повідомив, що знаходиться в "постійному діалозі" з урядом відносно проектів нового Бюджетного і Податкового кодексів з метою швидкого прийняття цих документів, аби держбюджет на майбутній рік був сформований на новій основі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас