Митні служби України та Росії підписали угоду про обмін інформацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митні служби України та Росії підписали угоду про обмін інформацією

Казна та Політика
213
Керівники митних служб України і Російської Федерації підписали двосторонню угоду про технічні умови обміну інформацією. Про це І.Калетник повідомив на прес-конференції в Ялті після засідання керівників митних служб країн-учасниць СНД.
"Ми сьогодні підписали спільну угоду про обмін інформацією, яае дозволить змінити критерії, підняти рівень цієї інформації, її умови, терміни і результати використання", - зазначив глава Держмитслужби України. За словами І.Калетника, на засіданні ради керівників в Ялті обговорювалось широке коло питань, що стосуються спрощення митних процедур. "Досягнуто домовленостей, які спрощуватимуть ці процедури", - сказав І.Калетник.
Зокрема, йдеться про розвиток правоохоронного контролю в боротьбі з контрабандою і порушенням митних правил.
"На виконання доручень президентів Росії і України, які відбулися (на зустрічі) в Харкові нами пропрацювала на сьогоднішній день практична реалізація спрощення митного контролю, яка передбачатиме синхронізацію роботи пунктів пропуску, обміну інформацією, а також спільне використання результатів митного контролю", - сказав керівник Держмитслужби України.
І.Калетник також додав, що планується зустріч з представником митної служби Молдови, на якій розглядатиметься "надзвичайно складна ситуація на украинско-молдавсько-придністровській ділянці кордону". І.Калетник заявив, що будуть розставлені акценти, і Молдова і Україна домовляться про посилення митного контролю, які зроблять неможливим негативні прояви, які зараз спостерігаються на цій ділянці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас